Zadarsko izdavaštvo još uvijek u plusu

Zadarsko izdavaštvo još uvijek u plusu Zadarsko izdavaštvo još uvijek u plusu

foto: SJM / HRT Radio Zadar

Zadarsko nakladništvo je u proteklu godinu dana zabilježilo porast broja tiskanih naslova: 95 izdavača iz Zadra i okolice objavilo je 254 naslova. Mi još uvijek imamo mogućnost birati naslove za ovu prigodu ovu , kazao je ravnatelj Znanstvene knjižnice Zadar Miro Grubić na otvaranju izložbe.

U Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice otvorena je tradicionalna godišnja izložba "IZDAVAŠTVO NA ZADARSKOM PODRUČJU", koju Znanstvena knjižnica priređuje povodom Dana Grada Zadra. Autorica izložbe Mihaela Šimat komentira:  Svake godine kad priređujemo izložbu i nastojimo ih smjestiti u vitrine uvijek ispadne da je to izbor naslova jer je naslova jako puno a vitrina malo pa možemo reći da je zadarsko izdavaštvo još uvijek dobrostojeće.

  Od studenog 2016. do studenog 2017. 95 izdavača iz Zadra i okolice objavio je 254 naslova od kojih je 12 u elektroničkom obliku, 48 naslova je u serijskim publikacijama, 5 je naslova audiovizualne građe, mnoštvo je brošura, kataloga, izložbi, oglasa i plakata. Mihaela Šimat izdvaja : 

           Vrijedno djelo izdano u dva sveska u suradnji Sveučilišta u Zadru i Stalne izložbe crkvene umjetnosti je Glagoljski zbornik 15. stoljeća iz zbirke Ivana Berčića koja se nalazi u Ruskoj nacionalnoj biblioteci. Zovu ga još i Berčićev zbornik broj 6. Riječ je o djelu Zadranina Ivana Berčića koji je sustavno prikupljao glagoljske spomenike.

Iz bogate produkcije Šimat izdvaja i naslov s humanitarnom notom: Knjiga Ljubav plavog mjeseca autorice Dinke Dušević - sredstva prikupljena prodajom te knjige idu Ligi protiv raka , za kupnju uređaja koji će pomoći liječenju onkoloških bolesnika - kazala je Šimat.

Izložba je otvorena do 30. studenog. 

Komentari