Zapalio kontejnere na Relji, provalio i uništavao nadzorne kamere

Zapalio kontejnere na Relji, provalio i uništavao nadzorne kamere

Nel Pavletic/PIXSELL

Policija sumnjiči 25 godišnjaka da je prije dva dana zapalio kontejnere za smeće, te iste noći oštetio nadzorne kamere kod bolničke garaže, a trećeg ovog mjeseca nakon provale u građevinski kontejner te u njemu zapalio građevinski materijal i izazvao ukupnu štetu od preko 150 tisuća kuna.

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 25 godina, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te dva kaznena djela Oštećenje tuđe stvari.

 Naime, 25-godišnjaka se sumnjiči da je 18.siječnja 2021.godine u noćnim satima na Zrinsko - Frankopanskoj ulici u Zadru namjerno izazvao požar na kontejneru za smeće, koji se proširio na ostala dva kontejnera. U požaru su izgorjela dva kontejnera, dok je treći djelomično nagorio kao i obližnja razvodna kutija za telekomunikaciju. Materijalna šteta pričinjena trgovačkim društvima biti će naknadno utvrđena.

Nadalje, sumnjiči ga se da je iste noći u ulici Ljudevita Posavskog u Zadru, namjerno oštetio dvije nadzorne kamere i rampu na ulazu u garažu objekta Opće bolnice Zadar, čime je pričinio materijalnu štetu od preko 50 tisuća kuna.

Također ga se sumnjiči da je 03.prosinca 2019.godine u Glagoljaškoj ulici u Zadru, provalio u građevinski kontejner u vlasništvu trgovačkog društva, a potom namjerno na kontejneru izazvao požar, kojom prilikom je izgorjela veća količina raznog građevinskog alata, vrijednosti oko 100 tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 25-godišnjak je uz kaznene prijave zbog oštećenja tuđe stvari i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

 

 

Komentari