Zbog Kalelarge prekinuta sjednica

Zbog Kalelarge prekinuta sjednica Zbog Kalelarge prekinuta sjednica

Predsjednik Gradskoga vijeća, Živko Kolega prekinuo je sjednicu i prije nego što je usvojen dnevni red. To je uslijedilo nakon što je vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač odbio otići s govornice dok se ne raspravi prijedlog o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu.

Inače, Aktualni sat Gradskoga vijeća grada Zadra počeo je prigovorom vijećnika Antuna Novoselović na zapisnik koji je nazvao krivotvorinom, a nastavio raspravom o dužini sjednica te prigovorima zbog dinamike njihovog sazivanja. 

Antun Novoselović prigovorio na zapisnik s prošle sjednice i nazvao ga krivotvorinom, Iznio je kronologiju događaja s prošle sednice kada je SDP napustio sjednicu zbog  uvredljivog govora vijećnika Sinovčića prema njemu. Novoselović je tražio da se u zapisnik unese kako su nakon pljuvačkog govora Rena Sinovčića SDP-ovci napustili sjednicu, a da je predsjednik vijeća Živko Kolega grubo pogriješio jer je dozvolio Sinovčiću da nastavi u istom tonu. Kolega mu je odgovorio da vijećniku Sinovčiću  nije dozvolio da nastavi s istom temeom, već da postavi novo pitanje. Kolega se inače posebno obratio vijećnicima, izrazivši žaljenje zbog riječi koji su se čule u vijećnici. Rekavši kako to ne služi na čast ovome vijeću i gradu. Dodao je da neće tolerirati vrijeđanja i rasprave van poslovnika te će se za kršenje snositi sankcije. Najavio je da više neće biti sjednica koje traju duže od 18 sati, nastavljat će se sutradan. Osvrnuo se na prigovore što se sjedncie ne sazivaju češće. Naveo je da to ovisi o Gradonačelniku i dinamici kojom stručne službe obrađuju i dostavljaju materijale za raspravu. 

U 9 sati i 35 minuta predsjednik Gradskoga vijeća prekinuo je sjednicu i prije nego što je usvojen dnevni red. To je uslijedilo nakon što je vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač odbio otići s govornice dok se ne raspravi prijedlog o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu. 

Komentari