ZD i mjere: Najčešće nepravilnosti vezane za rad terasa kafića

ZD i mjere: Najčešće nepravilnosti vezane za rad terasa kafića

Marko Dimic/PIXSELL ( ilustracija)

Poštuju li se relaksirane mjere od 1. ožujka, kako su se u svemu snašli zadarski ugostitelji i vlasnici teretana - upitali smo načelnika stožera civilne zaštite Grada Zadra Antu Babića. Na terenu kaže i dalje nailaze na nepravilnosti, a najčešće su vezane za rad terasa kafića.

"Preko dana situacija je dosta dobra, no dolaskom večeri i hladnijih temperatura, imamo primjere kršenja mjera , to znači slučajevi kada se te staklene stijene zatvaraju, pa naše postrojbe tu interveniraju, isključivo se radi o upozorenju, naravno ako ugostitelj na licu mjesta ispravi situaciju, onda nema razloga za kažnjavanjem " - kazao nam je načelnik stožera civilne zaštite Grada Zadra Ante Babić.

 

A popuštanje mjera prati i blagi rast broja novozaraženih, u Zadru smo nakon duže vremena zabilježili i dan s preko 50 novih slučajeva. S toplim vremenom sve je više i druženja građana na otvorenim... Iz dana u dan te brojke variraju , imali smo i šest slučajeva, pa četrdeset, pedeset, evo danas u našoj županiji imamo 14, to je dokaz da je virus i dalje tu, zato apeliram i dalje na naše sugrađane da svojim ponašanjem zaustavimo širenje virusa - odgovorio je A. Babić. 

 

načelnik stožera civilne zaštite Grada Zadra Ante Babić.

Komentari