Zračni promet je generator turizma

Zračni promet je generator turizma

HRT centar Zadar

Zračna luka Zadar već godinama bilježi rast, a u 2017. nadaju se povećanju prometa od 8 do 15 posto, optimistična je direktorica Irena Čosić. Ministar turizma Gari Cappelli koji je danas posjetio i Zračnu luku Zadar, smatra kako je upravo zračni promet zaslužan za produljenje turističke sezone.

 

Ne želim govoriti o turističkoj sezoni, nego o turističkoj godini", naglasio je ministar Cappelli u Zadru. Velika je odgovornost na lokalnim zajednicama koje moraju definirati svoje posebnosti, razvijati priču, kreirati turističke programe i usluge.

Primjerice, ukoliko imate dobar događaj, 'event' poput vašega Tuna, sushi & wine festivala učinili ste dobar posao za produženje turističke sezone i lako ćemo i mi kao ministarstvo pomoći da zainteresiramo turoperatore ili avioprijevoznike za vaša odredišta.

Veću autonomnost turističkih zajednica najavio je ministar Cappelli nakon što se ostvare dva preduvjeta, a to su novi Zakon o boravišnoj pristojbi i Zakon o turističkim zajednicama. 

(Više o tome poslušajte u našem audio prilogu)

O tome je govorio na konferenciji za novinare u Zračnoj luci Zadar koja iz godine u godinu bilježi rast, pa je direktorica Irena Čosić najavila i 15 posto veći promet u 2017.

Među novostima je izdvojila nove avio linije Ryanaira za Bristol, Glasgow i Kopenhagen. Eurowings letit će od 3. svibnja za Beč, EasyJet će Zadar tri puta tjedno povezivati s Milanom od 27. lipnja, a Titan Aitways za London i Manchester jednom tjedno te Flybe za London - Southend

ministar turizma Gari Cappelli

Komentari