Župan i Gluić: Hrvoje je stalno uz nas

Župan i Gluić: Hrvoje je stalno uz nas

Na današnji dan, 3. travnja, točno prije deset godina preminuo je zadarski nogometaš Hrvoje Ćustić. Na prvenstvenoj utakmici protiv Cibalije, 29. ožujka 2008., Hrvoje je u dvoboju s Tomislavom Jurićem, zaradio udarcem u betonski zid nagnječenje mozga i frakturu lubanje.

Hitno je operiran iste večeri u zadarskoj bolnici. Stanje se pogošalo 2. travnja navečer, praćeno povišenom temperaturom, te je nastupila moždana smrt. Ujutro je umro, te je smrt službeno proglašena 3. travnja u 11:51.

Deset godina je prošlo, vrijeme leti ali ne i sjećanje na Hrvoja. Na stadionu Stanovi zatekli smo i njegovog suigrača Dragana Župana koji je i bio uz Hrvoja na travnjaku tog kobnog 29. ožujka.

„Da, svega desetak metara bio sam udaljen od mjesta nesreće. Nitko od nas nije niti pomislo da je to bio i trenutak kada smo Hrvoja zadnji put i vidjeli na terenu. Prestrašno, bio je prijatelj, suigrač kakav se samo poželjeti može. Nikad ga nećemo zaboraviti, uvijek je tu uz nas“.

Prve nogometne korake s njim je napravio Tomo Gluić.

„Ne mogu vjerovati da je već deset godina prošlo, užasno. Vrijeme leti ali sjećanje na našeg Hrvoja ne blijedi. Toliko turnira smo zajedno prošli kao djeca, bili smo cimeri. Uvijek vedar, nasmijan, spreman pomoći, to je bio naš Hrvoje“.

Obilježavanje 10. godišnjice smrti našeg neprežaljenog nogometaša počet će danas u 17 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu njegova stradanja na stadionu Stanovi. Nakon toga uputit ćemo se u Murvicu, gdje ćemo se još jednom pomoliti na Hrvojevom posljednjem počivalištu, a u 18 sati u župnoj crkvi služit će se sveta misa zadušnica.

U subotu, 7. travnja u 16 i 30 sati Nogometni klub Zadar na Stanovima igra utakmicu 23. kola 3. HNL jug protiv Neretvanca. Bit će to, međutim, mnogo više od obične prvenstvene utakmice. Bit će to dan, kada će sve što radimo biti posvećeno našem Hrvoju.

Zato pozivamo sve Zadrane i prijatelje nogometa da nam se pridruže u subotu na Stanovima te da još jednom zajedno odamo počast našem Dvanaestom anđelu.

Komentari