Župan Longin: Terminal je točka na "I" za naše županijsko gospodarstvo

Župan Longin: Terminal je točka na "I" za naše županijsko gospodarstvo

Foto/Filip Matrijević

Luka Gaženica jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata Zadarske županije, a posebno sam sretan i ponosan što je među nama naša uvažena predsjednica koja je prija 2,5 godina položila kamen temeljac za ovu zgradu, a sada može vidjeti konkretne plodove našeg rada.

Zgrada se postupno stavlja u funkciju, naveo je župan Longin. Useljavaju se uredi državnih institucija, a kroz nju su krenuli domaći i međunarodni promet.

Ovom zgradom gospodarstvo naše županije dobilo je točku na "i". Uz turizam, profitirat će druge grane gospodarstva, zadarsko poduzetništvo. poljoprivreda.

Kad Zadar postane polazna luka za kruzere za što se moramo dobro pripremiti, prije svega podići kvalitetu hotelskog smjštaja te proširiti kapacitete Zračne luke Zadar, postat ćemo prometno središte za ovaj dio Europe i zato sam sretan što smo dobili vodeću svjetsku kompaniju za kruzere i za upravljanje lučkim kapacitetita.

Luka Gaženica pojekt je kojeg su sanjale generacije Zadrana, a je plod političke stabilnosti i kontinuiteta, usprkos pokušajima da se projet zaustavi i usprkos tome što je često bio usporavan i osporavan.  Gaženica ide dalje, rekao je župan Božidar Longin na svečanosti

Župan Božidar Longin

Komentari