Županija nagradila zaslužne, na svečanosti Grabar Kitarović, Gotovina...

Županija nagradila zaslužne, na svečanosti Grabar Kitarović, Gotovina... Županija nagradila zaslužne, na svečanosti Grabar Kitarović, Gotovina...

Radio Zadar

Svečana sjednica zadarske Županijske skupštine održana je u novom terminalu Gaženica. Zaslužnima su dodijeljene nagrade i priznanja, a posebna gošća bila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković su od danas počasni građani Zadarske županije. Zbog obveza se nisu pojavili u Gaženici primiti priznanje, ali i bez njih je na današnjoj svečanoj sjednici bilo mnoštvo uglednika. U prvom redu predsjednica Kolinda Grabar Kitarović - puna riječi hvale:

Ova županija ima brojne prednosti za uspješan razvoj na cijelom svom području. Uvjerena sam da ćete znati iskoristiti te potencijale i još uspješnije provoditi razvojne planove i programe. Uz srdačnu čestitku Dana Zadarske županije vama i svim žiteljima, posebice čestitam dobitnicima županijskih nagrada i priznanja.

U ime nagrađenih, uzvanicima se obratio prof. dr. sc. Vladimir Skračić:

Moram reći da je priznanje koje dobivam, a vjerujem da to vrijedi u velikoj većini i za ostale nagrađene, rezultat zajedničkog rada.

A najtraženija osoba nakon predsjednice Grabar Kitarović je na svečanosti bio Ante Gotovina. Zaželio je županiji još svjetliju budućnost:

Želim uspjeh, da nam je sutra puno bolje, još da smo jači, da je ova naša županija još ljepša i da smo svi mi koji živimo ovdje - sretni.

Zadarska županija napreduje svaki dan, a prvi sljedeći korak u razvoju bit će mdoernizacija željeznice i proširenje zračne luke, kazao je župan Božidar Longin:

Svojim zemljopisnim položajem, ovdje na središnjem dijelu jadranske obale, dobili smo izuzetnu mogućnost postati prometnim središtem, ne samo Hrvatske već i čitavog ovog dijela Europe.

Spomenuo je i brojne investicije za svakodnevni bolji život:

Radove vrijedne gotovo pola milijarde kuna na aglomeraciji koja će povezivati grad Nin te općine: Privlaka, Nin i Vrsi. Krenuli smo i sa 70 milijuna kuna vrijednim radovima na produžetku glavnog magistralnog cjevovoda Podvelebitiski pravac - što je projekt stoljeća za Starigrad. U završnoj su fazi još četiri velike aglomeracije vrijednosti više od milijarde kune, a izrađuje se i projektna dokumentacija za vodovodizaciju naših udaljenih otoka.

Županijska priznanja primili su još Dragan Župan, Julija Brkić, Davor Vidaković, Zvonimir Vlatković, Davor, Petar i Mladen Pešić, posthumno mons. Pavao Kero, Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar te Kazalište lutaka Zadar.

Komentari