Županija nastavlja sufinancirati prijevoz učenika, župana iznenadio podatak

Županija nastavlja sufinancirati prijevoz učenika, župana iznenadio podatak

HRT Zadar

Nakon sastanka s ministrom, zadarski župan održao je i kolegij na kojem se našla i odluka o stjecanju prava vlasništva na nekretninama u Crnom. Riječ je o derutnoj zgradi bivše Osnovne škole s igralištem, koja će se preurediti u Centar za palijativnu skrb Zadarske županije odnosno Hospicij Babindub.

S kolegija informacija i kako je to sada već šesta nekretnina od početka godine, a koja je na taj način prešla u ruke Županije. Vrijednost darovanih nekretnina procjenjena je na 60 milijuna kuna. Istodobno Županija radi na izradi online registra svoje imovine radi boljeg upravljanja.

Prvi dio kolegija bio je posvećen proračunu. Kakvo je stanje u blagajni nakon prvih šest mjeseci izvjestili su iz Upravnog odjela za financije i proračun. Ostvareni prihodi iznose 387 milijuna kuna, što je na razini od 38 posto od ukupno planiranog proračuna za ovu godinu. Rashodi su na 397 milijuna kuna, što je 40 posto od planiranog, a tu je napomena kako se veći prihodi tradicionalno ostvaruju u drugoj polovici godine.

Na kolegiju najava i rebalansa, ukupan proračun raste za 25 milijuna kuna. Za pojedine mjere sredstva se povećavaju, a rezultati su već vidljivi - ističe župan Božidar Longin. Povećali smo naknadnu za novorođenčad  , to su sredstva od milijun i 100 tisuća kuna i plan je to još povećati, ono što također naišlo na dobar odjek je sufinanciranje smještaja za starije osobe u privatnim domovima.

Poznata je županova čvrsta najava o preseljenju Županije iz zgrade na rivi, a sve u cilju uštede na najamu. Također, Županija želi uspostaviti učinkovito upravljanje i raspolaganje svojom imovinom, a jedan od prvih koraka je i izrada registra. Taj zadatak ima Upravni odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom, pročelnik Nikica Miletić predstavio je pravilnik: Važno je napomenuti kako će taj registar nekretnina biti elektronska isprava, kao i da će svi podaci biti javno objavljeni na internet stranici. 

Uoči početka škole s kolegija vijest kako Županija nastavlja sufinancirati prijevoz učenika srednjih škola. Ono što nije dobro da je takvih zanimanja sve više . Pročelnik za školstvo Ivan Šimunić: Hotelijersko turistički tehničar, to je staro zanimanje, ali je sada postalo deficitarno ... I to je zanimanje deficitarno ? - podatak je iznenadio i zadarskog župana. 

Za kraj vijest, kako je održavanje Županijska skupština najavljeno do kraja mjeseca.  

Prilog:

Komentari