Županijski dani počinju trail utrkom u Kolanu

Županijski dani počinju trail utrkom u Kolanu

Ovogodišnji županijski dani, uz proslavu Dana Zadarske županije, trajat će 24 dana uz isto toliko događaja, a obuhvatit će 25 mjesta na našem području, najavio je zadarski župan, Božidar Longin. Županijski dani počinju u subotu 6. travnja u Kolanu, na otoku Pagu, trail utrkom.

Županijski dani nastavljaju se u nedjelju, 7. travnja od 10 sati, akcijom pješačenja „1000 koraka kroz 1000 ulica“, koju organizira Udruga za rekreaciju žena „Relax“ i Županijski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ . Pješačenje počinje s Branimirove obale do zgrade Tankerkomerca i Marexa uz Dom za stare i nemoćne osobe i vrtić Grigora Viteza, uz Brodaricu do Dikla i SRC" Zgon".           

U 11 sati počinje i jedna od najmasovnijih biciklijada u Hrvatskoj, pod nazivom Od Branimira do Branimira - Zadar - Nin. Biciklijada duga oko 35 kilometara koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu i natrag okupit će još jednom profesionalce i amatere, ali i turiste koji se u to vrijeme zateknu u Zadru.

Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije s ciljem poticanja zdravog načina života. Budući da iz godine u godinu broj sudionika biciklijade raste, očekuje se preko 1000 sudionika. Prije 11 godina kad je krenula ova javno zdravstvena aktivnost bilo je 100-njak biciklista.

Prijave su otvorene do 5. travnja, a svi zainteresirani  mogu   se prijaviti online na web stranicama Zadarske županije (www.zadarska-zupanija.hr) Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklističkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr). Kao i obično tijekom biciklijade osiguran je siguran nadzor i tehnička pomoć.

Komentari