Pomorska večer Radio Zadra

Pomorska večer Radio Zadra

Filip Brala/PIXSELL

Jedna od najdugovječnijih emisija Prvog programa Hrvatskoga radija o moru i ljudima uz more, koja se emitira iz centara HRT-a: Dubrovnika, Pule, Zadra, Splita i Rijeke. Svakog petog ponedjeljka u našem programu slušajte zadarsku "Pomorsku večer".

Budite s nama na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM. 

Posljednje emisije

Ponedjeljak, 18.03.2019 20:15

Emisija 18.03.2019.

U Pomorskoj večeri 18. ožujka iz Radio Zadra objavljujemo: Sindikat pomoraca Hrvatske i ITF o inspekcijama i podstandardnim brodovima. Kako teku pregovori o Nacionalnom kolektivnom ugovoru u Jadroliniji? Unatoč zahtjevnom svjetskom tržištu najmlađi hrvatski brodar, zadarska Tankerska Next Generation uspješno završio poslovnu godinu. Luke na zadarskim otocima prve u povlačenju europskog novca. Hrvatski pomorski policajci vratili se iz Grčke s još jedne misije zaštite europske morske granice. Solarne ploče za jedrilice i male brodove – hrvatska inovacija za svjetsko tržište. Urednik: Vladimir Šetka

Ponedjeljak, 07.01.2019 20:15

Emisija 07.01.2019.

U Pomorskoj večeri iz zadarskoga studija poslušajte: Kakva je sudbina pulskoga Uljanika? Pomorci čekaju izglasavanje novoga Pomorskoga zakonika. Nakon plovidbe, na fakultet - Zadarsko sveučilište pokreće studij pomorskoga menadžmenta. Je li našim pomorcima potrebno osigurati sustavnu zdravstvenu skrb? Od travnja Zadar, Šibenik i Split bit će povezani brzobrodskom linijom. Donosimo priču o kineskom brodu na gradilištu Pelješkoga mosta. Lučka infrastruktura u Zadarskoj županiji financira se europskim novcem. Nezadovoljstvo Pažana zbog izlova školjaka u Paškoj vali. To su samo neke od tema večerašnje Pomorske večeri.

Ponedjeljak, 02.07.2018 20:15

Emisija 02.07.2018.

Što donosi novi Pomorski zakonik i Nacrt prijedloga zakona o Lučkim kapetanijama koji se nije mijenjao zadnjih dvadeset godina? Kako spriječiti ekološke incidente na moru? Brod Hrvatske ratne mornarice Vukovar u rujnu odlazi u međunarodnu operaciju Sea Guardian na Sredozemlje. Poslušajte priču dvojice blizanaca, mladih kadeta iz Zadra, koji su se oko Gvineje susreli na različitim brodovima. To su samo neke od tema Pomorske večeri koja se emitira iz Radio Zadra.

Ponedjeljak, 28.05.2018 20:15

Emisija 28.05.2018.

Kako se hrvatski pomorac izvukao iz "ralja" libijskoga zatvora? Od početka iduće godine država će subvencionirati ukrcaj kadeta i na "strance". Ovih dana kineski ulagači trebali bi i formalno postati većinski vlasnici Luke Zadar. Sve skuplji plavi dizel ugrožava egzistenciju hrvatskih ribara. Hrvatski pomorski policajci se vratili s međunarodne operacije na grčko-turskoj granici. Govorimo i o tome je li nam more još uvijek čisto za kupanje.

Komentari