Pomorska večer Radio Zadra

Pomorska večer Radio Zadra

Filip Brala/PIXSELL

Jedna od najdugovječnijih emisija Prvog programa Hrvatskoga radija o moru i ljudima uz more, koja se emitira iz centara HRT-a: Dubrovnika, Pule, Zadra, Splita i Rijeke. Svakog petog ponedjeljka u našem programu slušajte zadarsku "Pomorsku večer".

Budite s nama na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM. 

Posljednje emisije

Ponedjeljak, 27.05.2019 20:15

Emisija 27.05.2019.

Sindikat pomoraca Hrvatske upoznaje mlade pomorce s prednostima članstva u Sindikatu. Splitski Brodosplit nizozemskoj tvrtki isporučio polarni kruzer Hondius. Odmah naručen brod blizanac. Zadarski kapetan - autor dviju knjiga o sigurnosti plovidbe u međunarodnim vodama. Na kojim trajektnim linijama se putovanje može rezervirati online? Brodovi žive dok zanati umiru. No, još ima mladih koji su zainteresirani za stari kalafatski zanat. Muzej drvene brodogradnje iz Betine nagrađen nagradom Europa Nostra koju dodjeljuje Europska komisija, a u Zadru potpisano pismo namjere za projekt Muzeja maritimne baštine u Zadru. U pripremi novi propisi o ronilačkom turizmu i zaštiti podvodnoga blaga - stručne udruge zadovoljne razgovorima s Ministarstvom kulture.

Ponedjeljak, 22.04.2019 20:15

Emisija 22.04.2019.

Hrvatska je zadržala status na Bijeloj listi. Pomorci traže pojašnjenja u provedbi novog Pomorskoga zakonika. Zašto su prosvjedovali tunolovci sa Srednjega Jadrana. Slovenci spasili šibensko Remontno brodogradilište, i već sada traže nove radnike. Nabavlja se šest brzih brodica za hitni medicinski prijevoz s jadranskih otoka. Učenik zadarske Pomorske škole David Zelenčić - zlatni na natjecanju iz nautike. Predstavljen prvi hrvatski leksikon s nazivima riba od Paga do Rogoznice. Kod otoka Molata pronađeni ostaci antičkoga brodoloma.

Ponedjeljak, 18.03.2019 20:15

Emisija 18.03.2019.

U Pomorskoj večeri 18. ožujka iz Radio Zadra objavljujemo: Sindikat pomoraca Hrvatske i ITF o inspekcijama i podstandardnim brodovima. Kako teku pregovori o Nacionalnom kolektivnom ugovoru u Jadroliniji? Unatoč zahtjevnom svjetskom tržištu najmlađi hrvatski brodar, zadarska Tankerska Next Generation uspješno završio poslovnu godinu. Luke na zadarskim otocima prve u povlačenju europskog novca. Hrvatski pomorski policajci vratili se iz Grčke s još jedne misije zaštite europske morske granice. Solarne ploče za jedrilice i male brodove – hrvatska inovacija za svjetsko tržište. Urednik: Vladimir Šetka

Ponedjeljak, 07.01.2019 20:15

Emisija 07.01.2019.

U Pomorskoj večeri iz zadarskoga studija poslušajte: Kakva je sudbina pulskoga Uljanika? Pomorci čekaju izglasavanje novoga Pomorskoga zakonika. Nakon plovidbe, na fakultet - Zadarsko sveučilište pokreće studij pomorskoga menadžmenta. Je li našim pomorcima potrebno osigurati sustavnu zdravstvenu skrb? Od travnja Zadar, Šibenik i Split bit će povezani brzobrodskom linijom. Donosimo priču o kineskom brodu na gradilištu Pelješkoga mosta. Lučka infrastruktura u Zadarskoj županiji financira se europskim novcem. Nezadovoljstvo Pažana zbog izlova školjaka u Paškoj vali. To su samo neke od tema večerašnje Pomorske večeri.

Komentari