Emisija 14.01.2018.

Emisija 14.01.2018.

U nedjeljnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac i slijedeći izvođači: Jessie Ware, Owl City, Foo Fightersa, Sandro Bastjančić i Nina Romić, te The Swinging Blue Jeans. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

JESSIE WARE – YOUR DOMINO

Jessie Ware je britanska pjevačica čiji glas uspoređuju s Sade Adu ili Annie Lennox. Svojim je glasom i zanimljivim pjesmama uspjela osvojiti top ljestvice i postati jednom od najvećih otkrića u Britaniji. Iza sebe ima tri albuma, a zadnji ''Glasshouse'', objavila je prošle godine. Jessie Ware nam je za kraj 2017. godine pripremila ugodno iznenađenje – singl "Your Domino".

 

 

OWL CITY – FIJI WATER

Owl City je američki elektronički projekt stvoren 2007. godine u Owatonnu u Minnesoti. Owl City je nedavno objavio singl ''Fiji water'' koji bi se trebao naći na albumu ''Cinematic'', čiji je izlazak najavljen za 1. lipnja.

 

 

ZONA GRAMOFONA

- Linda Gail Lewis, sestra Jerry Lee Lewis, optužila je Van Morrisona za seksualnu diskriminaciju. Linda je tvrdila da ju je Morrison 'javno ponizio' na pozornici i pokušao joj uništiti život moleći je za seks.

-  100.000 dolara vrijedan kip u čast pokojnog punk gitarista Johnnya Ramonea otkrila je  njegova udovica Linda na groblju Hollywood.

- Policija u Los Angelesu je istraživala navodni incident koji je uključivao repera Kanye Westa, nakon što je West udario čovjeka koji je ciljano rasistički vrijeđao njegovu partnericu Kim Kardashian.

1969. godine rodio se Dave Grohl, američki glazbenik, član Foo Fightersa. "The Sky Is a Neighborhood" je drugi singl s njihovog devetog albuma ''Concrete and Gold''.

 

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

SANDRO BASTIJANČIĆ I NINA ROMIĆ – BAJKA

En Face, Sandrov matični bend, nastavit će s radom jednog lijepog dana; sada su na redu drugi projekti. Kantautorski rad veliki mu je izazov i želja od malih nogu. Bend je uvijek bio jači magnet, ali ono o čemu je Sandro uvijek sanjao je kantautorski rad. ''Bajka'' je prva pjesma kojom Sandro Bastiančić najavljuje svoj kantautorski prvijenac. Otpjevao ju je zajedno s Ninom Romić, koja nije bila slučajan odabir. Oduševila ga je na prvu. Mlada, perfektna, suptilna i poetična cura anđeoskog glasa i iznimna autorica.

 

 

ONE HIT WONDER

 

SWINGING BLUE JEANS – HIPPY HIPPY SHAKE

The Swinging Blue Jeans je četveročlani britanski Merseybeat bend iz 60-ih, najpoznatiji po svom proto rave-up hit singlu, "Hippy Hippy Shake" koji je izdan u prosincu 1963. Pjesmu su napisli Gary Weber i Chan Romero 1959. i s njom dospjeli na 3. mjesto u Australiji. U SAD-u pjesma nije imala mnogo uspjeha sve dok The Swinging Blue Jeans nisu napravili svoju verziju koja je dospjela  u top ten na SAD ljestvicama 1964. godine.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Sljedeća emitiranja

Subota, 15.12.2018. 13:15 - 13:45

Nedjelja, 16.12.2018. 13:15 - 13:45

Subota, 22.12.2018. 13:15 - 13:45