Emisija 20.05.2018.

Emisija 20.05.2018.

U nedjeljnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Julia Michaels featuring Trippie Redd, Lost Frequencies featuring James Blunt, The Cranberries, Mile Kekin i Buzz Clifford. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

JULIA MICHAELS feat. TRIPPIE REDD – JUMP

Sve uspješnija Julia Michaels, nastavlja graditi samostalnu glazbenu karijeru i predstavlja svoj novi singl – pjesmu ''Jump'' u kojoj gostuje Trippie Red. Singl ''Jump'' produkcijski potpisuje Nick Monson, dok je za tekst zaslužan njen dugogodišnji suradnik Justin Tranter.

 

 

LOST FREQUNCIES feat. JAMES BLUNT – MELODY

Nakon uspjeha prethodnih izdanja, uključujući hit ''Crazy'', belgijski DJ Lost Frequencies najavljuje pjesmu ''Melody'', u kojoj je surađivao s pjevačem-skladateljem Jamesom Bluntom.  Video za ''Melody'' snimljen je u školi koju je pohađao u tinejdžerskim godinama.

 

 

ZONA GRAMOFONA

- Rihanna i Jay-Z deset tjedana su proveli na vrhu britanske liste singlova hitom "Umbrella".

- Linkin Park su došli na 1. mjesto britanske liste albuma izdanjem "Minutes To Midnight".

- Robin Gibb, jedan od trojice skupine Bee Gees i kantautor koji je pomogao da se disco pretvori u globalni fenomen, umro je od raka u 62. godini.

- Umro je Ray Manzarek, klavijaturist i utemeljitelj grupe The Doors u dobi od 74 godine.

2017. godine u Palladiumu u Londonu, The Cranberries se nastupili posljednji put s pjevačicom Dolores O'Riordan.  Zbog njenih zdravstvenih  problema otkazali su preostale datume. Umrla je 15. siječnja 2018. godine.

 

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

MILE KEKIN – ATLAS

Iako Kekinov ''Reno 4'' još nije odvozio cijeli put po radio postajama, došao nam je novi singl i spot ''Atlas''. ''Atlas je putna pjesma, kao što postoje putne rakijice nakon kojih nema nazad. To je pjesma gastarbajtera, pečalbara i onih kojima je samo pun kufer svega pa sjedaju u prvi bus, vlak i avion iako znaju 'da ih nigdje ne čeka zemlja meda i mlijeka'', kaže Mile Kekin. Za pjesmu je snimljen i video spot, a režirao ga je jedan od najboljih domaćih redatelja - Radislav Jovanov Gonzo te je uz pomoć snimatelja Josipa Ivančića ovoj putopisnoj pjesmi dao art pečat.

 

 

ONE HIT WONDER

 

BUZZ CLIFFORD – BABY SITTIN' BOOGIE

Buzz Clifford, postigao je samo jedan hit single sa pjesmom ''Baby sittin' boogie''. To je izdanje dospjelo u Top Ten 1961.godine, te je prodano u preko milijun kopija. Buzz je često te godine nastupao na American Bandstandu, a zajedno sa Freddyem Cannonom i Dion, otisnuo se na britansku turneju, te je nastupao i u TV emisijama poput Perry Como show i Merv Griffin show. Slijedeće se godine već znalo da njegova karijera neće uzeti maha te je Buzz izgubio svoje mjesto pod reflektorima tadašnje glazbene industrije.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Sljedeća emitiranja

Subota, 25.05.2019. 13:15 - 13:45

Nedjelja, 26.05.2019. 13:15 - 13:45

Subota, 01.06.2019. 13:15 - 13:45