Emisija 11.08.2018.

Emisija 11.08.2018.

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo subotnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Charli XCX, Sigma, Noah & The Whale, Stey i Kim Appleby. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

CHARLI XCX – GIRLS NIGHT OUT

Charlie XCX predstavila je svoju vjerodostojnu buduću himnu "Girls Night Out". Ovaj singl producirala je Sophie a koproducirao Stargate. Trenutačno je na svojoj globalnoj stadionskoj turneji.

 

SIGMA – ANYWEHERE

Cameron Edwards i Joe Lenzie, umjetničkog imena Sigma, isporučili su svoju novu pjesmu, eksplozivni radio hit pod nazivom "Anywhere". Sigmin povratak u 2018. godini označava uzbudljivo novo poglavlje u njegovoj glazbenoj karijeri. Njegova električka nova himna ''Anywhere'' stoji na mjestu susreta između plesa i popa, pružajući dodatnu crtu topline za ljeto.

 

 

ZONA GRAMOFONA

- Nelly i Kelly Rowland su startali i ostali 7 tjedana na broju 1 US singles charta sa singlom ''Dilemma''. Tamo su se zadržali sedam tjedana, a pjesma je bila broj 1 hit i u Velikoj Britaniji.

- Karlu Wiosni iz Graiga u blizini Pontypridda u Walesu, uništena je stereo oprema i glazbena kolekcija nakon što je priznao da je preglasno puštao glazbu.

- 5 Seconds Of Summer bili su na broju 1 na američke liste albuma s njihovim debitantskim studijskim albumom. Australski rock bend postigao je najveću prodaju prvog tjedna za debitantski album od američkog rock benda Daughtry i njihovog samostalnog albuma iz 2006. godine. 5 Seconds Of Summer također su bili prvi australski izvođač koji je postigao američki broj 1.

2008. godine britanski indie rock band  Noah & The Whale debitiraju s albumom ''Peaceful, the World Lays Me Down''. Laura Marling, koja je bila član benda u vrijeme snimanja, uskoro se usredotočila na svoju solo karijeru, ai je predstavljena kao pjevačica na albumu. Drugi indie-folk umjetnik Emmy the Great također je pridonio vokalima albumu. "5 Years' Time" također poznata kao "5 Years Time (Sun Sun Sun)" , izvorno je objavljena 2007., no kasnije je ponovno objavljena 4. kolovoza 2008. i postao njihov prvi hit od deset najboljih.

 

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

STEY – HEAT OF THE LIGHTS

Stey je glazbeni projekt dvojice braće iz Velike Gorice, Marka i Darija Stijakovića. Nakon individualnog višegodišnjeg producentskog i sviračkog iskustva u različitim žanrovima, početkom 2017. godine kreću sa zajedničkim radom i stvaranjem svoga prepoznatljivog zvuka i stila. Stey nastavlja sa radom, te vam predstavlja novi singl "Heat of the lights". "Heat of the lights" je energična, "festivalska" pjesma u EDM stilu kombiniranom sa dosta prirodnih instrumenata. Savršeni ljetni singl koji poziva na ples i slavljenje života.

 

 

ONE HIT WONDER

 

KIM APPLEBY – DON'T WORRY

Kim Appleby je engleska pjevačica i glumica. Sudjelovala je u duu Mel and Kim, sa svojom sestrom Melanie Appleby. Kim je nakon toga započela solo karijeru iako je materijal za prvi album radila u suradnji sa Mel, pošto je to trebao biti slijedeći album dua Mel and Kim. Album ''Kim Appleby'', sadrži single ''Don't worry'' koji je dospio na drugo mjesto u Britaniji u studenom 1990. godine.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 19.01.2019. 13:15 - 13:45

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Fleur East, The Chemical Brothers, Dolly Parton & Sia, Mangroove i Little Jackie. Pratite ...

Music box
Nedjelja, 20.01.2019. 13:15 - 13:45

Sve najave