Emisija 15.09.2018.

Emisija 15.09.2018.

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Alesso, Jovanotti, Franz Ferdinand, Vanje Mišić i Susanna Hoffs. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

ALESSO – REMEDY

Svjetski popularni DJ Alesso predstavio je svoj novi singl ''Remedy'' sa zaraznom plesnom melodijom.  Videospot nam pokazuje vanzemaljca koji je došao napuniti gorivo na Zemlju, ali se našao na Alessovom nastupu. Srećom, on je imao gorivo koje je trebao – zeleni vinil s njegovim logom. Pomalo zaigrani, ali kvalitetno producirani videospot je do sad sakupio preko 15 milijuna pregleda na YouTubeu.

 

 

JOVANOTTI – VIVA LA LIBERTA

''Viva la libertà'' Jovanottijev je novi singl, četvrti s posljednjeg albuma kojeg je producirao Rick Rubin pod naslovom ''Oh, Vita!''. Spot je režirao Leandro Manuel Emede - velik je poklon mnogim obožavateljima koji su dolazili vidjeti Jovanottija tijekom ovih mjeseci. .

 

 

ZONA GRAMOFONA

- Gitarist grupe The Ramones, Johnny Ramone umro je u Los Angelesu, nakon pet godina borbe s rakom prostate.

- The Casbah Coffee Club u Liverpoolu, gdje su Beatlesi odsvirali svoj prvi koncert, dobio je statusnu zaštitu drugog stupnja navedene zgrade nakon preporuke Engleske baštine.

- Rihanna je započela sjevernoameričku i europsku turneju na GM Placeu u Vancouveru.

- Jedan od osnivača i klavijaturist legendarne britanske rock grupe Pink Floyd, Richard Wright, preminuo je u 65. godini života nakon kratke borbe s rakom.

- Apple je izdao alat za uklanjanje novog albuma grupe U2 s računa svojih iTunes kupaca, šest dana nakon što je grupa ponudila besplatan download novog albuma. Neki korisnici su se žalili na činjenicu da je najnoviji album grupe U2 ''Songs of Innocence'' automatski preuzet na njihove uređaje bez njihova dopuštenja.

1977. godine rodio se Paul Thomson, bubnjar škotske rock grupe Franz Ferdinand.

 

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

VANJA MIŠIĆ – TU I TU

Četvrti singl Vanje Mišić ''Tu i tu'' vizualno i glazbeno nam predstavlja Vanju u nešto drugačijem izdanju nego do sada. U jesen nas uvodi u ritmu kvalitetnog shuffle popa čiji tekst i glazbu potpisuje Vanja, a svoj završni produkcijski 'touch' dao je Silvio Pasarić iz SIPA studija. Pjesma ''Tu i tu''  jedan je lijepi plesni shuffle koji je prilično dugo čekao svoju premijeru, neki kažu da je pravi soundtrack ljeta na izmaku. Pjesma je plod saradnje ekipe koja je već uhodana, vizuelno i glazbeno. S bendom Moondance mjesecima Vanja je vježbala prije ulaska u studio kod Silvija Pasarića. I ovoga puta bend je na pravi način iznio njenu ideju te je svako od njih dao maksimum sebe u tu cijelu glazbenu priču.

 

 

ONE HIT WONDER

 

SUSANNA HOFFS – MY SIDE OF THE BED

Susanna Lee Hoffs je vokalistica i gitaristica, najpoznatija kao članica ženske pop grupe The Bangles. Majka ju je uvela u svijet glazbe puštajući joj ploče The Beatlesa dok je bila dijete, pa je tako u pubertetu počela svirati gitaru. Naknadno se pridružila Vicki Peterson i Debbi Peterson, koje su tražile pjevačicu za svoj bend, koji će kasnije postati The Bangles. Hoffs je 1991. izdala solo album ''When you're y boy'', koji nije postigao veći komercijalni uspjeh dospjevši u US Top 40 sa hitom ''My side of the bed".

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 16.02.2019. 13:15 - 13:45

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Alvaro Soler, The Chemical Brothers, Spiritualized, Jeremiah's i Gavin DeGraw. Pratite nas i na ...

Music box
Nedjelja, 17.02.2019. 13:15 - 13:45

Sve najave