Emisija 11.11.2018.

Emisija 11.11.2018.

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo nedjeljnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Jessie Reyez, Greta Van Fleet, INXS, Ivana Kindl i Saigon Kick. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

JESSIE REYEZ – APPLE JUICE

Sve popularnija kanadska zvijezda Jessie Reyez nastavlja nas očaravati svojom glazbom. Njen drugi EP skup je dosad objavljenih singlova kroz koje otvoreno progovara o svojim životnim iskustvima. Reyez je na ''Being Human In Public'' surađivala s velikim producentima kao što su Tim Subyi Fred Ball. Jedan od njenih najzapaženijih singlova svakako je pjesma ''Apple Juice''.

 

GRETA VAN FLEET – YOU'RE THE ONE

Dugoročno pesimističnu rokersku prognozu prekinuo je prošlog ljeta glas Josha Kiszke koji je na nastupnom singlu Grete Van Fleet ''Highway Tune'' zapjevao baš poput mladoga Roberta Planta.  Za LP prvijenac selektirali su isključivo autorske pjesme, standardne minutaže od 3-5 minuta i šireg spektra utjecaja od opet nezaobilaznih Led Zeppelina i Aerosmitha u uvodnoj ''Age of Man'' i na već provjerenom ljetnom hard rock hitu ''When The Curtain Falls'' pa do raskošnog blues 'n' soula u maniri ranih The Black Crowesa na posljednjem najavnom singlu ''You're the One''. Popularnost ovog američkog benda koji se pokazao kao jedno od najvećih glazbenih iznenađenja svakim danom sve više raste.

 

 

ZONA GRAMOFONA

- Irski boy band Westlife su bili na broju 1 UK album charta sa ''Back Home''.

- Četiri originalna člana benda Black Sabbath najavila su da se ponovno okupljaju i snimaju novi albuma nakon čega slijedi svjetske turneje 2012.

- Bivši bubnjar heavy metal benda Motorhed Phil Taylor, poznat po nadimku ''Philthy Animal'', preminuo je u 61. godini, nakon dužeg bolovanja od nepoznate bolesti. Smatra ga se jednim od prvih modernih heavy metal bubnjara posebice jer je znao koristiti duplu bass pedalu.

2012. godine tijekom koncerta u Perth Areni u Australiji, bubnjar grupe Jon Farriss rekao je mnoštvu: "Večeras je veoma vjerojatno da će ovo biti posljednji koncert koji smo ikad imali". Sljedećeg dana, bend je potvrdio da se razilaze nakon 35 godina.

 

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

IVANA KINDL – BUDI MI BLIZU

Iz glazbenog i autorskog pera naše ponajbolje vokalistice Ivane Kindl stiže novi singl ''Budi Mi Blizu''! Osim nje, pjesmu ponovno supotpisuje njezin partner i producent Alen Križaj, a svoj doprinos dao je i Srđan Sekulović Skansi. Ovo je pjesma koja otkriva njenu nježniju stranu, progovara o slatkom i neodoljivom zaljubljivanju, ljubavi koja je na početku cvjetanja, onom najljepšem osjećaju koji obuzme duh i tijelo. Novi singl prati i objava videospota, redatelja Dalibora Barića, koji je pjesmi dao poseban vizualni identitet. Upravo je on kreirao i predivne vizualizacije u Ivaninom videu za prethodni singl "Ima nade", stoga ne čudi nastavak ove suradnje.

 

 

ONE HIT WONDER

 

SAIGON KICK – LOVE IS ON THE WAY

Saigon Kick je američki rock bend s Floride osnovan 1988. godine. Njihov najveći hit single bila je pjesma ''Love is on the way'', čiji se video spot zadržao u Top 10 MTV countdown liste više tjedana za redom. Promotivna turneja je trajala od ljeta 1992. do proljeća 1993.godine, uživajući zlatni status albuma ''The Lizard'' . ''Love is on the way'' je bila  njihov najveći uspjeh na ljestvicama.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Sljedeća emitiranja

Subota, 27.07.2019. 13:15 - 13:45

Nedjelja, 28.07.2019. 13:15 - 13:45

Subota, 03.08.2019. 13:15 - 13:45