Emisija 08.12.2018.

Emisija 08.12.2018.

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Mike Posner, Jax Jones & Years & Years, Def Leppard, Belfast Food i The Waitresses. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

MIKE POSNER – STUCK IN THE MIDDLE

Američki glazbenik kojeg pamtimo po globalnom hitu ''I Took A Pill In Ibiza'' nakon dvogodišnje pauze stiže s novom pjesmom – ''Stuck In The Middle'', koja će se naći na nadolazećem studijskom albumu naziva ''A Real Good Kid'' koji bi trebao biti objavljen 18. siječnja 2019. godine.

 

 

JAX JONES & YEARS & YEARS – PLAY

Jax Jones široj se publici predstavio svojim hitom ''I Got U'', koji je dospio na prvo mjesto najslušanijih pjesama u Ujedinjenom Kraljevstvu. Jedan je od rijetkih britanskih dance glazbenika koji su dospjeli na Billboard Dance listu, a u preostale uspjehe se ubrajaju i nominacije za nagradu BRIT i Grammy. Nakon brojnih suradnji sa zvijezdama ovog je puta to Olly Alexander, karizmatični član dance senzacije Years & Years. Iz njihove glazbene radionice proizašla je fantastična pjesma ''Play'', koju će plesni podiji dočekati s velikim oduševljenjem.

 

 

ZONA GRAMOFONA

- David Chapman je ispred zgrade Dakota u New Yorku pucnjem usmrtio Johna Lennona u 22:50.

- Baz Luhrmannov "La Boheme" je premijerno prikazan na Broadwayu.

- Metallica je u odsvirala koncert u argentinskoj bazi na Antarktici, blizu pristaništa za helikoptere u stanici Carlini, čime su postali prvi band koji je svirao na svih sedam kontinenata.

1957.godine rodio se Phil Collen, gitarist grupe Def Leppard.

 

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

BELFAST FOOD – DOLAZI BOŽIĆ

Nakon godina rada Belfast Food nam po prvi puta u karijeri predstavlja svoju božićnu pjesmu, skladba je to imena ''Dolazi Božić''. Riječ je o pjesmi koja ugodno dočarava toplu atmosferu blagdana, ali istovremeno i na svoj prepoznatljivi duhovit način progovara o potrošačkom duhu Božića. Toplina obiteljskog okruženja i vesela atmosfera adventa ironično se suprotstavljaju potrošačkim navikama kupovanja stvari koje nam vrlo često i ne trebaju. Belfast Food sa pjesmom "Dolazi Božić" tako baš kao nekada i legendarna Božićna uspješnica "Do They Know It’s Christmas?" podsjeća da se u vrijeme blagdana trebamo uzdržati od konzumerizma i sjetiti i onih koji ne provode Božić u obilju. Zanimljivost ove pjesme je sudjelovanje zbora sastavljenog isključivo od djece članova benda koji svojim glasovima dočaravaju zvučnu kulisu božićnih praznika.

 

 

ONE HIT WONDER

 

THE WAITRESSES – I KNOW WHAT BOYS LIKE

The Waitresses su bili američki eksperimentalni New Wave band ranih 1980-ih. Predvodio ih je Chris Butler, iako je glavne vokale pjevala Patty Donahue. Najpoznatiji su bili po pjesmi ''I know what boys like'', koja se kasnije našla na brojnim new wave kompilacijama kao i u epizodi crtane serije The Simpsons.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Sljedeća emitiranja

Subota, 24.08.2019. 13:15 - 13:45

Nedjelja, 25.08.2019. 13:15 - 13:45

Subota, 31.08.2019. 13:15 - 13:45