Emisija 09.12.2018.

Emisija 09.12.2018.

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo nedjeljnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Dermot Kennedy, Freya Ridings, Muse, Mario Huljev i Vicki Sue Robinson. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

DERMOT KENEDY – POWER OVER ME

Dermot je svakako sve popularnije ime u glazbenom svijetu. Njegove su pjesme do sad već skupile više od 300 milijuna streamova, a njegov je talent prepoznao i Zane Lowe, koji je pjevačev singl  ''Moments Passed'' opisao kao pjesmu na koju se skladatelji i tekstopisci moraju ugledati. Sve zamjećeniji glazbenik – Dermot Kennedy, nedavno je predstavio novu pjesmu, riječ je o singlu ''Power Over Me''.

 

 

FREYA RIDINGS – LOST WITHOUT YOU

Njena karijera je na samom početku, a već ju uspoređuju s imenima kao što su Florence Welch iz Florence + the Machine i Hannah Reid iz London Grammar. Ujedno je i prva kantautorica u  zadnjih sedam godina čija je samostalno napisana pjesma dospjela u Top 10 najslušanijih u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ona je Freya Ridings, a singl s kojim je osvojila širu publiku je  ''Lost Without You''.

 

 

ZONA GRAMOFONA

- Oasis su održali prvi od tri koncerta zaredom na Wembley stadionu sa Supergrass kao predgrupom.

- Pjevačica grupe Stereolab, Mary Hanson pogiba u biciklističkoj nesreći nakon sudara s kamionom u istočnom Londonu.

- primatelji nagrade na 36. godišnjoj nacionalnoj dodjeli John F. Kennedy Centra za izvedbene umjetnosti bili su: pijanist, klavijaturist, vođa sastava i skladatelj Herbie Hancock, pjevač i tekstopisac Billy Joel i gitarist i skladatelj Carlos Santana.

1978.godine rodio se Chris Wolstenholme, basist grupe Muse.

 

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

MARIO HULJEV – ISTOVREMENO SANJAŠ

Ususret novom albumu Mario Huljev predstavlja novi singl ''Istovremeno sanjaš''. Mario Huljev, jedan od naših najboljih muških vokala, predstavlja novu pjesmu s albuma kojeg nestrpljivo očekujemo početkom sljedeće godine. Mario kaže da pjesma govori o žudnji za djevojkom iz snova, koja nije klasična projekcija sanjarenja i nerealnosti, već stvarna osoba uz koju se svaki put kada su zajedno, osjećam kao da sanja. Ovo je šesta objavljena pjesma s albuma, ljubavne tematike, koja je Mariju neiscrpna inspiracija za pisanje tekstova.

 

 

ONE HIT WONDER

 

VICKI SUE ROBINSON – TURN THE BEAT AROUND

"Turn the beat around" je disco pjesma Geralda i Petera Jacksona, a popularizirala ju je Vicki Sue Robinson 1976.godine, na svom debi albumu, ''Never gonna let you go''. Izdana kao single, pjesma je dospjela do desetog mjesta Billboard pop ljestvice, a Robinson je dobila Grammy nominaciju za najbolji ženski pop vokal. Pjesma, koja se smatra disco klasikom, kasnije se našla na velikom broju kompilacijskih albuma.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Nedjelja, 26.05.2019. 13:15 - 13:45

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo nedjeljnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Ed Sheeran i Justin Bieber, Taron Egerton, Lenny ...

Sve najave