Emisija 19.05.2019.

Emisija 19.05.2019.

U nedjeljnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Madonna, Jamie Cullum, Sam Smith, Mayales i Crash Test Dummies. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

MADONNA – I RISE

Nakon što je glazbeni svijet očarala fenomenalnim nastupom na Billboard Music Awards i izvedbom aktualnog singla "Medellin" u kojem gostuje Maluma, kraljica popa nastavlja nas ugodno iznenađivati – i to objavom nove pjesme! Pjesmom "I Rise" Madonna nastavlja predstavljati novi studijski album "Madame X", koji će biti objavljen 14. lipnja. Ovo je druga od ukupno pet pjesama koje će biti predstavljene fanovima uoči objave iščekivanog izdanja.

 

JAMIE CULLUM – TALLER

Nakon sedam studijskih albuma, ovaj multiinstrumentalist, vokalist i kantautor najavio je dolazak osmog izdanja ''Taller'' i tom prilikom predstavio istoimeni singl. Iza pjesme ''Taller'' krije se snažna poruka – važnost istraživanja vlastite ranjivosti.

 

ZONA GRAMOFONA

- Moby je postigao svoj drugi broj 1 liste albuma u Velikoj Britaniji sa ''18''.

- Lee Ryan koji je postao četvrti i posljednji član britanskog benda Blue, proglasio je bankrot.

- Član i utemeljitelj rap grupe Beastie Boys, John Berry, umro je u 52. godini.

1992. godine rodio se britanski pjevač i tekstopisac Sam Smith.

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

MAYALES – DUPLI SVIJET

Mayales je objavio novu pjesmu, ''Dupli svijet'', i time najavio početak snimanja materijala za novi album. I ova je pjesma snimljena u studiju Pleasantville što potvrđuje nastavak suradnje s producentima Jurom Ferinom i Pavlom Miholjevićem s kojima su realizirali i posljednji album, višestruko nagrađeni ''Simbol za sunce'', po mnogima najbolji album 2017. godine ujedno i dobitnik Porina za Najbolji rock album. ''Dupli svijet'' potpisuje uigran autorski dvojac, Petar Beluhan i Vlado Mirčeta, ujedno i kičma Mayalesa. Video za pjesmu napravio je stalni suradnik benda, svestrani umjetnik Dalibor Barić.

 

ONE HIT WONDER

 

CRASH TEST DUMMIES – MMM MMM MMM MMM

"Mmm mmm mmm mmm" je bio singl kanadske folk / rock grupe Crash Test Dummies,  skinut s njihovog albuma ''God shuffled his feet'', objavljenog 1993 godine. Svaki stih opisuje izolaciju i patnju djeteta koje je neobjašnjivo postalo nenormalan, dječaka čija je kosa preuranjeno pobijelila od šoka, djevojčica pokrivena madežima, dječaka čija obitelj pripada nekoj čudnoj religijskoj sekti itd. Vokalist Brad Roberts, otpjevao je iznimno dubok i rezonantan bariton, glasom, koji ovu pjesmu čini tako prepoznatljivom. Ovaj singl bio je vrlo uspješan u cijelom svijetu, došavši na broj jedan u Njemačkoj, Australiji i na američkoj Modern Rock listi.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Sljedeća emitiranja

Subota, 31.08.2019. 13:15 - 13:45

Nedjelja, 01.09.2019. 13:15 - 13:45

Subota, 07.09.2019. 13:15 - 13:45