Emisija 10.08.2019.

Emisija 10.08.2019.

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo subotnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Blossoms, Of Monsters and Men, INXS, Manntra featuring Michael Rhein i Big Mountain. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

BLOSSOMS – YOUR GIRLFRIEND

Blossoms nam predstavljaju singl ''Your girlfriend'', njihovo drugo izdanje u 2019. godini. ''Your girlfriend'' razlikuje od standardne ljubavne pjesme kojom nas danas bombardiraju mnogi moderni bendovi i ima jedinstvenu temu. Usredotočena je na ideju zaljubljivanja u djevojku prijatelja.

 

OF MONSTERS AND MEN – WARS

Of Monsters and Men smatraju se novom snagom bogate i raznolike islandske glazbene  scene. ''Fever Dream'' treći je studijski album islandskog benda, objavljen 26. srpnja 2019. Album je koproducirao bend i Rich Costey. S njega slušamo ''Wars''.

 

ZONA GRAMOFONA

- Anthony Wilson, britanski glazbeni mogul koji je stajao iza nekih Manchester skih najuspješnijih bendova umro je 57. godini od raka bubrega.

- U svom domu u Memphisu umro je pjevač i Isaac Hayes u 65. godini.

- Katy Perry je osvojila vrh britanske ljestvice singlova s ''I Kissed a Girl''. Singl je bio broj jedan i u SAD-u.

- Ed Sheeran tužen je u Americi zbog tvrdnji da njegova pjesma 'Thinking Out Loud' plagijat pjesme Marvina Gayea. Obitelj čovjeka koji je napisao "Let's Get It On" rekla je da je kopirao ključne dijelove pjesme. Rođaci Eda Townsenda tražila je od porote da odluči treba li im Ed isplatiti odštetu.

Na današnji dan 1961. godine rodio se Jon Farriss, bubnjar australske grupe INXS.

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

MANNTRA feat. MICHAEL RHEIN – MURTER

''Murter'' je jedna od posljednjih pjesama koja je snimljena za album "Oyka!" koji će grupa Manntra objaviti u rujnu. Autori glazbe za ''Murter'' su Marko Matijević Sekul i Boris Kolarić, a tekst je pisao Michael Robert Rhein iz grupe In Extremo, najvećeg metal benda u Njemačkoj. Za pjesmu ''Murter'' je u režiji Ivana Čolića snimljen i video spot. Manntra je započela svoju turneju povodom novog albuma 9. kolovoza u Njemačkom dvorcu u mjestu Ranis te nastavlja kroz Njemačku i Austriju, a uskoro će objaviti i datume za Hrvatsku.

 

ONE HIT WONDER

 

BIG MOUNTAIN – BABY, I LOVE YOUR WAY

Big Mountain je američki reggae bend najpoznatiji po obradi hita "Baby, I Love Your Way," koja je 1994. godine dospjela u U.S. Top 40. Osnovani su 1991. godine u San Diegu u Kaliforniji. Pop-reggae stil grupe Big Mountain privrijedio im je naslov "američki UB40."

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 22.02.2020. 13:15 - 13:45

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo subotnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Audiosoulz featuring Kazadi, Nine Simone, James Blunt featuring ...

Music box
Nedjelja, 23.02.2020. 13:15 - 13:45

Sve najave