Emisija 09.11.2019.

Emisija 09.11.2019.

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Coldplay, Lizzo featuring Ariana Grande, Delta Goodrem, Ida Prester i Frankee. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

COLDPLAY – ORPHANS

Još početkom ovoga tjedna Coldplay su obznanili prve detalje nadolazećeg dvostrukog osmog studijskog albuma "Everyday Life" u obliku pisma s njihovim potpisima te ga uputili fanovima diljem svijeta. Naime, izlazak dvostrukog 53-minutnog studijskog albuma "Everyday Life" planiran je za petak, 22. studenog 2019. na CD-u, vinilu, kaseti i u digitalnom obliku. Prva polovica albuma nosit će naslov ''Sunrise'', a druga ''Sunset'' te je riječ o albumu s kojim se bend vraća svojim korijenima i koji će zvučati poput pravog alter-rock projekta.

 

LIZZO feat. ARIANA GRANDE – GOOD AS HELL

Melissa Vivianne Jefferson, profesionalno poznata kao Lizzo, američka je pjevačica, reperica i tekstopisac. Rođena u Detroitu u Michiganu, preselila se u Houston, Teksas, gdje je započela s nastupima, zatim je otišla u Minneapolis gdje je započela karijeru kao pjevačica. Lizzo je udružila snage s Arianom Grande i stvorila glazbenu poslasticu na remiksu posljednjeg singla iz 2016. "Good as Hell'' i objavila ga nedavno.

 

ZONA GRAMOFONA

2002. Anketa VH1 je pokazala kako njeni gledatelji najromantičnijom pjesmom svih vremena smatraju ''I Will Always Love You'' Whitney Houston.

2014. One Direction su trijumfirali na MTV European Music Awardsu, jednoj  od najvećih dodjela glazbenih nagrada tijekom godine, održanoj u Glasgowu u Škotskoj. Dečki iz benda One Direction su bili pobjednici večeri jer su nagrade dobili u kategoriji najbolje pop izvedbe, najbolje izvedbe uživo i najboljeg britanskog izvođača.

2016. Retrospektivna izložba o životu i radu Davida Bowieja postala je najposjećenija izložba londonskog muzeja svih vremena Victoria & Albert.

1984. godine rodila se australska pjevačica i glumica Delta Goodrem.

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

IDA PRESTER – ŠANSA

Nakon 15 godina rada u raznim glazbenim projektima (Lollobrigida, MAiKA, Frau Casio), Ida Prester odlučila se na samostalni put. Pod svojim imenom Ida je upravo izdala svoju prvu pjesmu – ''Šansa''. Ida je za ''Šansu'' sama napisala tekst i glazbu, a po prvi put je i sama svoj izdavač. Duhoviti tekstovi su i dalje jedan od Idinih aduta, a svaki tekst priča svoju osebujnu priču. Prva Idina pjesma nosi zanimljiv naziv ''Šansa'', a riječ je o jednoj fantaziji, neostvarenom potencijalu velike strasti, o uspomenama koje se nisu dogodile. To je pjesma za sve one šašavce i šašavice koji su nas propustili. - komentira Ida. Pjesmu ''Šansa'' prati i neobičan, šaren video spot snimljen u sportskoj dvorani.

 

ONE HIT WONDER

 

FRANKEE - F.U.R.B

Frankee je američka pop i hip pop pjevačica.  2004. je snimila pjesmu "F.U.R.B. (Fuck You Right Back)", koja koristi isti aranžman kao i Eamonova "Fuck It (I Don't Want You Back)", te je bila odgovor na njegove provokacije. Sa ovom pjesmom, Frankee je dospjela na prvu poziciju britanske ljestvive singlova u svibnju 2004. godine, te na Australskoj ljestvici u lipnju iste godine. .

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 06.06.2020. 13:15 - 13:45

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Mahmood featuring Massimo Pericolo, Lady Gaga & Ariana Grande, The 1975, Banana Zvuk featuring ...

Music box
Nedjelja, 07.06.2020. 13:15 - 13:45

Sve najave