Emisija 11.07.2020.

Emisija 11.07.2020.

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo subotnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Remme, Burna Boy, Lil' Kim, Mya, Pink & Christina Aguilera, 058 i Soft Cell. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

REMME – LOSE TOUCH

Novi singl ''Lose touch'' remme je započeo pisati prije dvije godine u Berlinu; snimio je demo i zatim pjesmu pustio da 'odleži u ladici'. Kako i sam otkriva, tek je u ožujku prošle godine počela dobivati svoj finalni oblik - u tome mu je pomogao autor i tekstopisac Gary Go, s kojim je dovršio pjesmu.

 

BURNA BOY – WONDERFUL

Grammyjem nominirani glazbenik Burna Boy vratio se s novim singlom "Wonderful". Njegov hvaljeni album "African Giant", nevjerojatan uspjeh singlova i rasprodane turneje diljem svijeta smjestile su ga među trenutno najjače glazbene talente na svijetu.

 

ZONA GRAMOFONA

1999. Ricky Martin je s ''Livin' La Vida Loca'' osvojio vrh britanske ljestvice singlova.

2009. The Black Eyes Peas su sa ''I Gotta Feeling'' zasjeli i ostali 14 tjedana na 1. mjestu američke liste singlova čime je okončan 12-tjedni ciklus prethodnog singla grupe ''Boom Boom Pow''.

2015. James McElvar, pjevač  škotskog boy benda Rewind,  rekao je da je sretan što je živ nakon što je kolabirao zbog  iscrpljenosti  na letu od Stansteda do Glasgowa.

1975. godine rodila se američka reperica, producentica, model i glumica Lil' Kim.

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

058 – LJUBAV MIJENJA SVE

Naš nagrađivani americana country bend, 058 obogaćuje glazbeni eter objavom ljetne pjesme u dvjema verzijama: hrvatskoj i engleskoj! Iako su na počecima svog glazbenog puta stihove pjesama pisali na engleskom jeziku, a kasnije prešli na hrvatski, nikada do sada se nisu odlučili na ovaj korak – objavu istog singla u dvjema izvedbama. Hrvatska inačica pjesme nosi naziv ''Ljubav mijenja'' sve, dok engleska ''Role''. Singl je u prepoznatljiv americana country zvuk uspješno upakirao stalni suradnik benda, Ivan Cinotti.

 

ONE HIT WONDER

 

SOFT CELL – TAINTED LOVE

Soft Cell su synth pop duo osnovan ranih 80-tih godina, a osnovali su ga Marc Almond kao vokal i David Ball koji je svirao sintesajzer. Ovaj duo je imao ogroman svjetski hit 1981. godine, sa obradom pjesme ''Tainted Love". Vođen dominantnim syntpop zvukom i zapaženim nastupom na tv šou Top of the Pops, singl je vrlo brzo stigao do broja 1 u čak 17 zemalja.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 08.08.2020. 13:15 - 13:45

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo subotnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Jason Derulo, Young Bombs, Shawn Mendes i Camila ...

Music box
Nedjelja, 09.08.2020. 13:15 - 13:45

Sve najave