Emisija 10.04.2021.

Emisija 10.04.2021.

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Elderbrook, Gruffa Rhys, Sophie Ellis-Bextor, The Kulash i Crazy Elephant. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

ELDERBROOK – BODY

Grammyem nominirani britanski umjetnik Elderbrook dijeli svoj dugo očekivani novi singl ''Body''. Plesna himna u čekanju, razmeće se hipnotičkim udaraljkama i žubornim basovima koji podupiru Elderbrookov eterični vokal. Glazbeni video za novi singl Elderbrooka presijeca pametno izrezanu 3D animaciju među spektakularnim gradskim krajolicima Seula u Koreji.

 

GRUFF RHYS – LOAN YOUR LONELINESS

Novi singl Gruffa Rhysa, nekadašnjeg pjevača Super Furry Anymals, pod nazivom ''Loan Your Loneliness'', najavljuje njegov solo album ''Seeking New Gods''. Album se očekuje 21.svibnja, a inspiriran je zamišljenom povijesti živopisne planine Paektu, aktivnog vulkana na granici između Sjeverne Koreje i Kine. "Album govori o ljudima, civilizacijama i prostorima koje ljudi naseljavaju tijekom određenog vremenskog perioda." - izjavio je Gruff.  

 

ZONA GRAMOFONA

2003. Tri naoružane osobe pucale su na konvoj automobila, u jednom od njih bio Snoop Dogg.

2005. Posljednja epizoda Osbournesa emitirana je na MTV-u u Velikoj Britaniji. Seriju je gledalo 8 milijuna gledatelja tijekom tri godine.

2013. Kraljica Elizabeta II. odlikovala je popularnu pjevačicu Kate Bush odličjem Zapovjednika Reda Britanskog Carstva za doprinos glazbenoj umjetnosti. 

1979. rodila se Sophie Michelle Ellis-Bextor, britanska glazbenica, model i DJ. 

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

THE KULASH – PLACE I CALL HOME

Country-pop-rock grupa The Kulash predstavlja prvi singl i videospot s hvaljenog debitantskog albuma "Eyes Full of Truth"; pjesmu "Place I Call Home". Riječ je o svojevrsnoj posveti i zahvali Ivana Kulaša "malom mistu" u kojem je odrastao - Zatonu. Singl "Place I Call Home" je snimljen u studiju "Korona", za snimanje, miks i mastering je zaslužan Vice Dukić, autor glazbe i teksta je Ivan Kulaš, dok je aranžman napravio Vice Dukić. 

 

ONE HIT WONDER

 

CRAZY ELEPHANT – GIMME GIMME GOOD LOVIN'

Crazy Elephant je kratkotrajni američki bubblegum pop bend poznat po hit singlu iz 1969.godine, "Gimme gimme good lovin'". Crazy Elephant su osnovali Jerry Kasenetz i Jeff Katz iz Super K Productionsa, a kasnije je osnovana i grupa za live nastupe. "Gimme gimme good lovin'" je bio svjetski one-hit wonder, dospjevši do broja12 na Billboard Hot 100 ljestvici i UK Singles ljestvici. 

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 17.04.2021. 13:15 - 13:45

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo subotnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Tune-Yards, All Time Low, Pentatonix, Pavel i The ...

Music box
Nedjelja, 18.04.2021. 13:15 - 13:45

Sve najave