Emisija 20.06.2021.

Emisija 20.06.2021.

U nedjeljnjem izdanju Music boxa s vama su Mirta Juran, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Lorde, Marcus & Martinus, Deftones, Marisol i Marvin Frederick Hamlisch. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

LORDE – SOLAR POWER

Nakon što je putem društvenih mreža dala naslutiti kako se planira vratiti na glazbenu scenu, Lorde je prvi put nakon 2017. godine, plasirala novi singl ''Solar Power'' nastao u suradnji s koautorom i producentom Jackom Antonoffom. Na pratećim vokalima ovoga puta novozelandskoj pop zvijezdi pridružile su se Clairo i Phoebe Bridgers, dok nas prateći videospot, za kojeg uz redatelja Joela Kefalija i sama glazbenica supotpisuje režiju, vodi na plažu gdje je Lorde okružena bezbrižnom i dobro raspoloženom grupom plesača. 

 

MARCUS & MARTINUS – BELINDA

Njihova ''Belinda'' sjajna je pratiteljica za nadolazeće duge ljetne dane i noći. Nakon duge hlade norveške zime, Marcus i Martinus jedva su dočekali sa slušateljima podijeliti ljetne vibracije kojima potvrđuju da su spremni za sunce i ljetnu sezonu. Zanimljivi singl ''Belinda'' nadahnut latinoameričkim korijenima suradnja je s Alexom Roseom, jednim od trenutačno najtalentiranijih, najtraženijih i najstreamanijih portorikanskih umjetnika. 

 

ZONA GRAMOFONA

1999. Četvrti studijski album ''Synkronized'' postao je drugi album na vrhu britanske ljestvice za engleski acid jazz / funk / disco band Jamiroquai. 

2006. Nakon duge bolesti, raka jetre u 57. godini umro je Claydes Charles Smith, suosnivač i gitarist Kool & the Gang . 

2009. ''Big Whiskey & the GrooGrux King'' Dave Matthews Banda debitirao je na vrhu američke ljestvice. 

1973. rodio se Chino Moreno kao Camillo Wong Moreno. Američki je glazbenik, najpoznatiji kao pjevač i gitarist grupe Deftones. 

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

MARISOL – TRIO DE JANEIRO

Akustično-elektronski dvojac marisol predstavlja singl i video spot ''Trio De Janeiro'' koji se nalazi na debitantskom albumu. Treći je to singl s nedavno objavljenog prvijenca “Žene mape” kojim su marisol predstavili svoj svijet mango popa. “Pjesma je o znatiželji, igri, istraživanju, prepuštanju, slobodi i protočnosti. 

 

ONE HIT WONDER

 

MARVIN FREDERICK HAMLISCH – THE ENTERTAINER

Marvin Frederick Hamlisch je višestruko nagrađivani američki skladatelj. "The Entertainer" je piano pjesma Scotta Joplina izdana za John Stark & Son. Ponovno je ugledala svjetlo dana u sklopu ragtime revivala u 70-ima, kada je iskorištena kao tema Oscarom nagrađenog filma The Sting. Hamlischova verzija je 1974. dospjela do broja 3 na Billboard Hot 100 ljestvice.

 

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 31.07.2021. 13:15 - 13:45

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo subotnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Swedish House Mafia featuring 070 Shake & Ty ...

Music box
Nedjelja, 01.08.2021. 13:15 - 13:45

Sve najave