Emisija 25.09.2021.

Emisija 25.09.2021.

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo subotnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Eddie Vedder, Glass Animals, Childish Gambino, Reper iz sobe i Michael Sembello. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

EDDIE WEDDER – LONG WAY

Nakon nedavno suradnje s Glenom Hansardom na osam skladbi za soundtracka filma ''Flag Day'', Eddie Vedder predstavio je svoju najnoviju pjesmu ''Long Way''! Riječ je o prvom singlu kojim najavljuje nadolazeće samostalno studijsko izdanje ''Earthling'' te prvoj Vedderovoj suradnji s producentom Andrewom Wattom. 

 

GLASS ANIMALS – I DON'T WANNA TALK

Svjetska hit senzacija Glass Animals predstavlja singl ''I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)'', prvu novu pjesmu nakon hvaljenog albuma ''Dreamland'' u kojem je sažeta energičnost i elektrizirano raspoloženje godine koja je označila prekretnicu za ovu četvorku iz Oxforda. Pjesma govori o pritisku u tom loncu, koji se širi, ali nailazi i na mnoge pukotine paralelno se boreći ispuniti svoju svrhu i smanjiti pritisak. Želio bih da ljudi isključe svoje telefone, puste ovu pjesmu i uživaju u trenutku“, opisuje i poručuje tekstopisac i producent pjesme, Dave Bayley.

 

ZONA GRAMOFONA

2001. Po prvi puta je emitiran program satelitske radio stanice.

2006. Na vrh britanske top ljestvice popeo se hit Scissor Sistersa ''I Don’t Feel Like Dancin’'', dok je istoga dana na vrhu američke ljestvice bio ''Sexyback'' Justina Timberlakea.

2017. Na Hollywood Bowlu u Los Angelesu, Tom Petty i Heartbreakers svirali su svoj posljednji koncert, jer je Petty umro tjedan dana kasnije. 

1983. godine rodio se američki glumac, glazbenik i DJ, Childish Gambino. 

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

REPER IZ SOBE – VIRTUALNA SAGA

Društvene mreže su vječna inspiracija pa su tako inspirirale i Repera iz sobe. Novi singl i spot nazvao je ''Virtualna saga''. "Jednog svibanjskog jutra probudio sam se i u glavi mi je svirao refren nove pjesme. Virtualna saga odzvanjala je višeglasno. Inače, ujutro kad otvorim oči prvo palim Instagram i pregledavam storyje jer nemam život. Sve je na cloudu... Tako i virtualna saga“, poručuje Reper iz Sobe. 

 

ONE HIT WONDER

 

MICHAEL SEMBELO – MANIAC

Michael Sembello je glazbenik svojedobno nominiran za Oscara. 1983. godine je objavio solo album, sa kojeg je pjesma ''Maniac'', uvrštena na soundtrack za film Flashdance. Pjesma je postala treća najbolje plasirana od svih pjesama koje su se pojavile u nekom filmu. Njegov doprinos je bio vrlo važan jer je soundtrack bio nagrađen Grammyem 1983. godine, za najbolji soundtrack.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 16.10.2021. 13:15 - 13:45

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Sting, Elderbrook, The Brand New Heavies, D.I.K. i Billy Bland. Pratite nas i na ...

Music box
Nedjelja, 17.10.2021. 13:15 - 13:45

Sve najave