Emisija 14.02.2020.

Emisija 14.02.2020.

Danas "U objektivu" govorimo o uređenju zadarskih plaža.Uređenje javnih gradskih plaža počeo je prošle godine na Punti Bajlo, a ove se uređuju plaža Jadran i Puntamika. Također počela je i izgradnja šetnice i sunčališta u Diklu. U tijeku je i izbor izvođača radova za uređenje dijela plaže Kolovare, od bivše poliklinike do nekadašnjeg Hitcha.

Plan cjelovitoga rješenja za plažu Kolovare predstavio je arhitekt Pero Marušić. Ukoliko ste već vidjeli nacrt buduće plaže na Kolovarima koji su objavljeni u medijima, a možete ih pogledati i na našoj mrežnoj stranici, onda znate da će kupalište biti pješčano, a da bi se izbjegla erozija podmorskog tla one će biti dijelom zatvorene podmorskim školjerama.
Mogli smo proteklih dana u komentarima pročitati kako neki građani Zadra drže da otočići koji su predviđeni nacrtom djeluju previše umjetno i rekli su da im tamo nije mjesto. No, to je tek prijedlog koji još treba arhitektonski razrješiti. Poslušajmo što je o svemu rekao arhitekt Pero Marušić: 

U odjelu za komunalne poslove u ovoj godini osigurano je milijun kuna. Od toga plaža Jadran, gdje se već izvode radovi, okvirno će stajati oko 400 tisuća kuna. Uredit će se kupalište, igralište za djecu i parkiralište. Pročelnik Robertino Dujela.
Kao i kod Marexa u tijeku su radovi i na uređenju plaže Puntamika, gdje je šetnica skoro gotovo, a radi se i o obalnom zidu koji bi trebao štititi i plažu i cestu od olujnih nevremena, što će stajati oko 330 tisuća.
U ožujku, trebala bi početi i obnova plaže od bivše Poliklinike do nekadašnjeg noćnog kluba Hitch, što će se odvijati u više faza, kaže pročelnik za EU-fondove Šime Erlić. Troškovi se procjenjuju na oko dva milijuna kuna bez PDV-a.
A jedan od većih projekata uređenja je sunčalište i kupalište u Diklu, gdje je, kako kaže pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap, arhitekt uvažio priorodni krajobraz - škrape i sike.
Već ovoga ljeta Zadrani i naši gosti kupat će se na novim plažama, a nadamo se da će se planovi koji su predstavljeni i ostvariti. Ugodan vikend poštovani slušatelji.

O emisiji U objektivu

"U objektivu", emisija je u kojoj svaki ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak od 12 i 15 sati, govorimo o različitim aktualnim društvenim temama značajnima za života grada Zadra i Zadarske županije.

Pročitaj više

Komentari

U objektivu
U objektivu

HRT – Radio Zadar — Kultura, obrazovanje, gospodarstvo, turizam, društvo, život, obitelj, umjetnost, mozaik, agronomija, znanost, tehnologija

"U objektivu", emisija je u kojoj svaki ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak od 12 i 15 sati, govorimo o različitim aktualnim društvenim temama značajnima za života grada Zadra i Zadarske županije.

Sljedeća emitiranja

Ponedjeljak, 10.08.2020. 12:15 - 12:45

Utorak, 11.08.2020. 12:15 - 12:45

Srijeda, 12.08.2020. 12:15 - 12:45