Hrvatski radio

Radio Zadar

Tomislav Bralić i klapa Intrade imaju novi album

01.07.2022.

16:30

Autor: Radio Zadar

Intrade novi album

Intrade novi album

Foto: - / -

„Još bi tija“ novi je album Tomislava Bralića i klape Intrade. Autori pjesama , su Vinko Barčot, Ivica Badurina, Nenad Ninčević, Davor Juraga te Rudolf Dvorski.

Tomislav Bralić i klapa Intrade

Tomislav Bralić i klapa Intrade

Foto: - / -

Tomislav Bralić i klapa Intrade nakon mjeseci rada predstavljaju svoj novi album „Još bi tija“ na kojem su okupili niz vrhunskih autora, kao što su Vinko Barčot, Ivica Badurina, Nenad Ninčević, Davor Juraga te Rudolf Dvorski koji za klapu godinama pišu hitove. Isto tako, ovom prilikom pjesme su im napisali i sjajni autori Jure May Stanić, Helena Papić, Tatjana Jergan Botunac i Dalibor Prochazka te po prvi put pokojni Rajko Dujmić.


Rajko Dujmić jedan je od naših najplodnijih i najpopularnijih kompozitora, a u svom je bogatom umjetničkom opusu uspio uglazbiti i esenciju Dalmacije. Pjesma „Još bi tija“, po kojoj cijeli album nosi ime to najbolje pokazuje. Rajkova supruga pronašla ju je u jednoj njegovoj ladici i odmah je ponudila klapi Intrade jer, kako je rekla, u toj je pjesmi vidjela upravo njih. Velika je to pohvala i čast na kojoj su neizmjerno zahvalni, poručuje Tomislav Bralić u ime cijele klape.

Tomislav Bralić i klapa Intrade

Tomislav Bralić i klapa Intrade

Foto: - / -

“Još bi tija” naziv je našeg novog albuma, u te dvi tri riječi puno toga stane, puno toga se kaže... Svi smo sretni i pomalo nestrpljivi jer čekamo prve reakcije naših slušatelja koje nam puno znače. Zahvalio bih svim autorima i aranžerima, hvala što pišu za nas ove lijepe stihove i glazbu. Nadam se da će opet ostati dvi tri pjesme koje ćemo pjevati i za dvadeset godina. Hvala Tomislavu Peharu koji nas je ugostio u svom studiju, tamo se osjećamo kao doma... 

Tomislav Bralić i klapa Intrade

Tomislav Bralić i klapa Intrade

Foto: - / -

Kvalitetu glasova ove klape na novom je albumu dodatno zaokružila i modernija produkcija donoseći svježinu u bezvremenske motive pjesama od kojih svaka priča svoju priču. Na albumu sudjeluje stalni tim vrhunskih producenata Igor Ivanović, Leo Škaro, Ivo Popeskić, Elvis Stanić, Tomislav Mrduljaš, Hrvoje Domazet, Tomislav Pehar, Ante Gašpardi i legendarni Remi Kazinoti koji je ranije napravio aranžman za pjesmu “Riči lažljive”.

Naslovnicu krasi fotografija „Dalmatinska elegija; sutivanski ribari potežu mriže“ znamenitog fotografa Petra Jovića snimljena 1953. na Braču koja postaje omaž njemu i njegovom radu. Izgled cijelog albuma majstorski je osmislio Igor Kelčec. Posebno se vizualno ističe poster koji se dobiva uz ovaj album.

Isticanjem fotografija i osoba koje su fotografskim objektivom zabilježile povijest i duh Dalmacije zapčeo je zadnji album Tomislava Bralića i klape Intrade „Bilo je i vrime“ kada je za naslovnicu korištena fotografija braće Brkan iz Zadra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Popodne uz Radio Zadar

Popodnevni program Radio Zadra donosi u vaše domove najbolju domaću i stranu glazbu. Poslušajte naš glazbeni vremeplov Rollercoaster. Utorkom i četvrtkom od 16. i 15 donosimo najave i osvrte kulturnih događanja, a od od 18 do 19 sati slušate novosti s glazbene scene, naše i strane

Poslušajte u Slušaonici