Hrvatski radio

Radio Zadar

2 milijuna kuna za jačanje zadarske nezavisne kulturne scene

16.10.2018.

10:07

Autor: Božidar Kolega

2 milijuna kuna za jačanje zadarske nezavisne kulturne scene

2 milijuna kuna za jačanje zadarske nezavisne kulturne scene

Foto: - / -

Gradu Zadru iz europskih fondova odobren je projekt Zadrugart za razvoj i jačanje nezavisne kulturne scene grada Zadra. Partneri na projektu su Centar nezavisne kulture, zadarska Gradska knjižnica i Koncertni ured Zadar. Cilj je jačanje suradnje između institucija i nezavisne kulturne scene.

I naravno centralna aktivnost samoga projekta je kulturni program, odnosno izvedba različitih radionica , manifestacija, predstava, plesnih radionica, umjetničkih radionica, raznoraznih izvedbi koji će se dešavati kroz sljedeće 2 godine, nešto slično što smo imali prilike vidjeti na Kvartart festivalu, a kažem za razliku od drugih nekih aktivnosti te aktivnosti će se planirati i provoditi u suradnji s udrugama s područja grada. Dakle trajanje projekta je 24 mjeseca , 2 milijuna kuna je ukupna vrijednost i 100 % je financirana od strane Europske unije. - kaže gradski pročelnik za EU fondove Šime Erlić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.