Hrvatski radio

Radio Zadar

300 000 kuna za digitalizaciju kina u Bibinjama

01.05.2017.

08:42

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turističkoj zajednici općine Bibinje odobreno je 300 000 kuna potpore iz Programa investicijske potpore za 2017.godinu od strane Ministarstva kulture, za projekt „Bibinjsko ljetno kino“ .

Program potpore uključuje investiciju u digitalizaciju kina u Bibinjama koje će u razdobljima ljetne sezone biti na otvorenom, a zimi u zatvorenom prostoru.

 

Digitalizacijom kina u Bibinjama želi se ponuditi mještanima i gostima tijekom ljetne sezone jedan novi oblik kulturne ponude. Prema planiranom projektu cilj nam je približiti gostima kulturnu, turističku i ostalu ponudu mjesta na jedan specifičan način, te će nam sigurno ovaj projekt doprinijeti stvaranju jedne nove dodane vrijednosti u programu ljetnih događanja u Bibinjama, iz toga razloga smo se odlučili aplicirati na ovaj program – izjavio je direktor Turističke zajednice općine Bibinje, Jure Fuzul.

 

Prema riječima direktora Jure Fuzula kroz projekt digitalizacije kina u Bibinjama namjerava se potaknuti sve one koji se bave ili žele baviti videprodukcijom, poglavito mladi na području Bibinja, da se afirmiraju kroz ovaj projekt, sa krajnim ciljem poticanja digitalnog stvaralaštva u Bibinjama. U suradnji sa Općinom Bibinje, na čelu sa načelnikom Brunom Bugarijom za ovu svrhu planira se adaptirati prostor Doma kulture u Bibinjama gdje će se prikazivati projekcije današnje kinematografije i ostale video projekcije. Važno je naglasiti da je jedan od ciljeva projekta „Bibinjskog ljetnog kina“ povezivanje sa okolnim mjestima županije, s ciljem da se zajedničkom suradnjom približi kulturna ponuda Zadarske županije svim interesnim skupinama.

Danas je Bibinje etablirana turistička destinacija koja prema turističkom prometu i potražnji spada u sam destinacijski vrh Zadarske županije sa približno ostvarenih 500 tisuća turističkih noćenja, te kontinuiranim rastom turističkih noćenja. Iz Turističke zajednice poručuju da će i dalje raditi na poticanju i stvaranju novih projekata koji će Bibinje učiniti  prepoznatljivom destinacijom koja svojom bogatom tradicijom i šarmom osvaja mnogobrojne posjetitelje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.