Hrvatski radio

Radio Zadar

4. Mediteranski lutkarski festival "Mediteraneo" dovodi u Zadar sjajne predstave za odrasle

30.06.2022.

14:05

Autor: Maja Milin

Mediteraneo festival

Mediteraneo festival

Foto: PR foto / -

Izvedbom „Predstave Hamleta u selu Mrduša donja”, koprodukcije HNK Zadar i KLZ Zadar u režiji Dražena Ferenčine, sinoć je u Zadru započelo četvrto izdanje Mediteranskog lutkarskog festivala „Mediteraneo”. Večerašnja izvedba španjolske predstave „Mar” otkazana je zbog bolesti izvođačice, a u trajanju do 3. srpnja u Zadru ćemo gledati goste iz Slovenije i Rijeke. 

Lutkarstvo nije dobna već estetska kategorija, izrekao je davnih dana bard hrvatskog lutkarstva Zvonko Festini. Vođeni tom premisom, zadarski lutkari četvrtu godinu zaredom u Zadar dovode lutkarske predstave za odrasle iz zemalja Mediteranskog pojasa.

Iris Pavić Tumpa

3. izdanje Festivala Mediteraneo u dvorištu KLZ

3. izdanje Festivala Mediteraneo u dvorištu KLZ

Foto: KLZ / -

U trajanju do 3. srpnja, Zadrani će ove godine imati prilike pogledati tri gostujuće predstave, najavila je u programu Radio Zadra Magdalena Koritar, pomoćnica ravnateljice KLZ. 

Magdalena Koritar

Sve predstave počinju u 21,30 u Kazalištu lutaka Zadar uz besplatan ulaz za sve posjetitelje. Besplatne ulaznice preuzmite na blagajni KLZ. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.