Hrvatski radio

Radio Zadar

Akcija - snima se !

26.05.2015.

09:30

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Ražancu danas počinje snimanje filma Uzvodno rijekom (En amont du fleuve) belgijske redateljice Marion Hänsel, u produkciji belgijske kuće Man’s Films i uz servisnu produkciju hrvatske kuće Kinorama. Film će se u potpunosti snimati u Hrvatskoj, većinom u Zadarskoj županiji.

Uzvodno rijekom je psihološka avantura o dvojici polubraće koje smrt oca dovodi u Hrvatsku, a koji do tog događaja nisu znali za postojanje jedan drugoga. Glavne uloge u filmu tumače Sergi Lopez (Panov labirint) i Olivier Gourmet (Sur mes lèvres/Čitaj mi s usana, La promesse/Obećanje), dok sporedne uloge u filmu igraju hrvatski glumci Igor Kovač i Nikša Butijer, javljaju iz Hrvatskog Audio vizualnog centra.


Film će se u potpunosti snimati u Hrvatskoj, većinom u Zadarskoj županiji, na sljedećim lokacijama: Ražanac, Zračna luka Zemunik, Novsko ždrilo, rijeka Zrmanja, NP Krka, NP Paklenica, park-šuma Musapstan u Zadru te Kula Jankovića u selu Islam Grčki blizu Zadra.
Dvije trećine filmske ekipe čine hrvatski filmski djelatnici (scenograf, vođa snimanja, majstor scene, asistent režije, scripter, specijalni efekti, itd.) Za ukupno 30 dana snimanja u Hrvatskoj, producentska kuća Man’s Films planira potrošiti oko 4,5 milijuna kuna, a kroz filmske poticaje HAVC-a ostvarit će povrat od 20 posto priznatih lokalnih troškova.
Filmsku produkciju u Hrvatskoj servisira Kinorama.
Naslovne fotografije: Olivier Gourmet i Sergio Lopez; Marion Hänsel

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.