Hrvatski radio

Radio Zadar

Arije iz Verdijeve La traviate u Arsenalu

19.12.2018.

08:12

Autor: rzd

Zeljko Mrsic/PIXSELL

Zeljko Mrsic/PIXSELL

Foto: - / -

U 20 h u Arsenalu izvedba arija iz opere La traviata Giuseppea Verdija. Izvest će je Operni studio Zadar kojega su osnovali zadarski glazbenici Žan Morović i Nela Šarić uz koje nastupaju Vladimir Garić, Marko Lasić, Antonio Teskera i Mate Akrap uz klavirsku pratnju profesora Zorana Velića.

"Oduševljena sam i sretna što mogu nastupiti u Zadru sa svojom najdražom ulogom, koju sam pripremila u Welsh National Opera. Izvodit ćemo isječke iz opere koji će biti povezani naratorskim dijelom, koje je pripremio i izvodit će ih kolega dirigent, u ovom slučaju čak i režiser Žan Morović. Ja ću igrati glavnu ulogu Violetteu Valéry" najavila je Nela Šarić.

Pjevat će se dio iz prvog čina, cijeli drugi i gotovo cijeli treći čin s naratorom koji objedinjuje priču. Uz Morovića koji će tumačiti Dumasa i Šarić nastupit će i hrvatske operne hrvatske zvijezde Vladimir Garić kao Violettina ljubav i mladi plemić iz provincije Alfredo Germont, Marko Lasić kao Alfredov otac Giorgio Germont, Antonija Teskera u ulozi Violettine služavke Annine i Mate Akrap kao doktor Grenville, svi uz klavirsku pratnju profesora Zorana Velića.

"Sve su to ljudi koji tumače naslovne uloge u našim nacionalnim operama. U Travijati neće manjkati dobrog glazbenog iskustva" - najavio je Morović pravi operni spektakl u Arsenalu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.