Hrvatski radio

Radio Zadar

Bepo i Marijeta te klapa Nostalgija otvorili Olipski ljetni festival

12.07.2016.

18:27

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ljubo Zečević, ravnatelj i producent Festivala na svečanom otvorenju je istaknuo cilj pokretanja festivala - oživljavanje kulturnih i zabavnih događanja na Olibu te poboljšanje kvalitete života otočnog stanovništva. Domaći se nadaju kako bi Festival mogao postati poznati kulturni brend otoka.

Priopćenje organizatora objavljujemo u cijelosti:

U nedjelju, 10. srpnja od 20 i 30 h,  hrvatskom himnom u izvedbi klape Nostalgija započeo je program svečanog otvorenja 1. Olipskog ljetnog festivala.   Riječ dobrodošlice, okupljenim posjetiteljima na olipskom košarkaškom igralištu gdje je postavljena velika festivalska pozornica, uputila je Edita Lipovšek, umjetnička voditeljica Kazališne družine Bastien. Program je  moderirao i vodio Ljubo Zečević, ravnatelj i producent Festivala. U svojem osvrtu istaknuo je  karakter i ciljeve pokretanja festivala  - oživljavanje kulturnih i zabavnih događanja na otoku te poboljšanje  kvalitete života otočnog stanovništva, te se zahvalio  suradnicima, pokroviteljima, sponzorima,  donatorima i svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi, realizaciji i potpori festivala.

'Upornost, marljivost i timski rad doveli su nas na jasni start jedne velike pustolovine. Pred nama je vrlo ozbiljna zadaća da dođemo i do cilja. Sve nas skupa to jako veseli, a i adrenalin je ogroman. Očekujemo uspjeh i priliku da ova manifestacija ispuni svoju svrhu i postane trajna i prepoznatljiva vrijednost sredine iz koje iznikla. Želim svima nama koji sudjelujemo u ovom projektu svaku sreću i radost na licima onih zbog kojih sve to i činimo. Festival smo posvetili  našoj velikoj dramskoj umjetnici  Ani Karić  koja je na Olibu pronašla svoj sretni kutak i mir, te ga beskrajno zavoljela. Posvetili smo ga i još  izuzetnom glumcu, entuzijastu u potpunosti predanom teatru,  rođenom Olibljaninu - Bogumilu Klevi.', istaknuo je  Ljubo Zečević. 

Riječi zahvale uputio je i Euzebij  Šimunić, predsjednik Udruge Olib, te istaknuo: 'U suradnji s našim partnerom – Kazališnom družinom Bastien -  krenuli smo  u pripremu i organizaciju ovogodišnjeg Olipskog ljetnog festivala, sa željom da naš zajednički projekt postane trajni i prepoznatljiv brand otoka Oliba.'

Na festivalskoj pozornici uslijedila je predstava HNK Zadar,  'Bepo i Marijeta' (prema M. Smoji), u režiji Nine Kleflin. Ovo je prvo gostovanje HNK Zadar na Olibu.  Sjajna  izvedba Jasne Ančić i Zlatka Košte oduševila je brojnu olipsku publiku.  Nakon predstave uslijedio je  cjelovečernji koncert klape ‘Nostalgija’ koja je  izvela  osebujni repertoar izvornih i popularnih klapskih pjesama. Klapi koja već djeluje 30-tak godina, ovo je,  također, bilo prvo gostovanje na Olibu.  U predvorju restorana 'Olibsko sunce' postavljena je i  otvorena  izložba slika, ulja na platnu i akvarela, pod nazivom 'Otočke vizure', autora Milene Car Drlje i Miroslava Barulića.  Zastava Olipskog  ljetnog  festivala 2016. vijorit će se do 10. kolovoza.  Ova ljetna manifestacija odvija se  pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH - Kolinde Grabar-Kitarović, uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Zadarske županije, Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra i Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra.  Produkcijska podrška projekta je kreativna platforma  Organizam -  dizajn vizualnih komunikacija te  savjetovanje potpisuju  Marija Juza, Bernarda Cesar, Filip Pintarić, dok  marketinške i PR aktivnosti  provodi Ivanka Bičak.  Sljedeće festivalsko događanje je u  petak, 15. srpnja kada u goste dolazi Teatar  GAVRAN s predstavom 'Sladoled'. Ulaz je slobodan. Dobrodošli.

 

Više informacija:

Event: https://www.facebook.com/events/1637809413204745/

https://web.facebook.com/Olipski.Ljetni.Festival

https://hr-hr.facebook.com/kazalisnadruzina.bastien

https://www.facebook.com/people/Udruga-Olib-Olib

https://hr-hr.facebook.com/Organizam.IA

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.