Hrvatski radio

Radio Zadar

Bila Hrvatska : Zadarska županija u Ukrajini

23.04.2015.

15:23

Autor: A. Marušić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ukrajinski Grad Lavov početkom svibnja svake godine obilježava svoje dane višednevnim bogatim programom. Drugu godinu u taj program uvršten je projekt Bila Hrvatska, a ove se godine predstavlja i Zadarska županija.

Prošle godine gostovali su umjetnici, ovoga puta u Lavov na Dane hrvatske kulture putuju i predstavnici Zadarske županjie koja se predstavlja kao partner projekta i postavlja temelje trajnoj suradnji s Lavovskom oblasti, te turisički djelatnici kako bi predstavili našu ponudu ogromnom ukrajinskom tržištu.

Marin Lerga, predsjednik Udruge Bila Hrvatska, vrlo je zadovoljan kako se projekt razvija i smatra da će ovogodišnji nastup u Lavovu odlično predstaviti našu županiju:

           Sad ide 30-ak sudionika iz Zadra odnosno Zadarske županije. Bit će predstavljeni kultura, umjetnost, gastronomija, turistički potencijali, bit će glazbe i dokumentarnih filmova, pripremati će se razna jela na ljetnoj terasi muzeja Ideja koji je partner - naveo je Lerga na današnjoj konferenciji za novinare. 

Očekuje se da će najatraktivniji publici biti nastup Tovareče mužike iz Sali, koja će proći čitavim gradom i sigurno privući pažnju na Dane hrvatske kulture.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.