Hrvatski radio

Radio Zadar

Bivši učenici - budući kolege

03.11.2013.

07:25

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počinje treća sezona ciklusa Bersa koji se odvija u sklopu Koncertne sezone Hrvatskog narodnog kazališta Zadar.

Na koncertu s početkom u 19 sati u Svečanoj dvorani sveučilišta će se održati koncert pod nazivom Bivši učenici, budući kolege. Radi se o glazbenom događanju koje se održava od samog začetka Ciklusa i u kojem se predstavljaju zadarski studenti na muzičkim akademijama diljem Hrvatske, a koji su svoje osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekli u Glazbenoj školi Blagoje Bersa Zadar.

 

Na ovogodišnjem koncertu predstavit će se klavirist Ivan Štorić, danas student treće godine klavira na Umjetničkoj akademiji u Splitu u razredu prof. Olge Cinkoburove. Klavir će svirati i Antonija Šoša, studentica druge godine na istoj akademiji u klasi prof. Vesne Podrug Kossjanenko te Aneta Rudić, studentica druge godine u klasi prof. Jadranke Garin. Gitaru će svirati Luka Stipanov, student prof. Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a flautu Ana Lakić, studentica na Umjetničkoj akademiji u Splitu kod prof. Ane Domančić. Pjevat će student treće godine pjevanja Žan Morović, od ove godine student prof. Cynthije Hansell Bakić u Splitu, a predstavit će se i violončelistica Paola Bralić koja trenutno pohađa treću godinu studija u klasi prof. Krešimira Lazara na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Kraj koncerta na Sveučilištu u nedjeljno će predveče završiti izvedbom klarinetista Mihovila Buturića, Ivana Andrijevića i Lovre Lučića koji će  se osim zasebno i u duu u posljednjoj skladbi predstaviti i u kvartetu. Svoj će matični instrument klarinet zamijeniti srodnim mu saksofonom i zasvirati zajedno sa svojim profesorom Željkom Andrićem.

Na programu ovih mladih uspješnih studenata naći će se djela Dore Pejačević, Niccoloa Paganijija, Franza Liszta, Astora Piazzolle, FrédéricaChopina, Johna Ruttera, Edwarda Griega i drugih.

Ulaz na sve koncerte ciklusa Bersa je slobodan. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.