Hrvatski radio

Radio Zadar

Bračni "reality" u nastavku Zadarskog kazališnog ljeta

03.07.2017.

07:29

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras pogledajte novu uspješnicu HNK Zadar, Ostavljam te prema motivima Edwarda Albeeja „Marriage play"u režiji Matjaža Latina. Početak je u 21 sat i 30 minuta. Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su braku 30 godina.

Predstava je premijerno izvedena 8. prosinca 2016. te je izazvala sjajne reakcije od strane publike i medija. Matjažu Latinu, režija predstave Ostavljam te prva je suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar, a do sada je režirao više od 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su osim kazalište, i film i televizija, a uz režiju i gluma.

U glavnim ulogama su Jasna Ančić i Alen Liverić. U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, a u ulozi bračnog savjetnika Mimi Zadarski, uz nastup glazbenika: Ivan Ivić na klavijaturama te Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima.

Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su braku 30 godina. U jednom trenutku se predstava pretvara u reality show. U njemu nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i glazbenici. Na neki način promatramo intimnu priču glavnih junaka te se zapravo nameće pitanje što se događa unutar četiri zida, koje se psihološke igre odigravaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.