Hrvatski radio

Radio Zadar

“Caffe Kraljevstvo” Kazališta lutaka Zadar osvojilo 5 nagrada

16.10.2021.

16:43

Autor: RZD

foto: KLZ

foto: KLZ

Foto: - / -

Predstavi “Caffe Kraljevstvo” pripala je nagrada za najbolju predstavu u cjelini, nagrada za najbolju režiju - Vanja Jovanović, najbolju scenografiju – Vanja Jovanović, najbolju žensku ulogu – Irena Bausović Tomljanović i nagrada za najbolje glumačko ostvarenje za mušku ulogu - Dominik Karakašić.

Objavljene su nagrade 24. Susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ koji se ovog tjedna, od 11. do 15.10., održavao u Čakovcu. Kazalište lutaka Zadar sudjelovalo je s predstavom “Caffe Kraljevstvo”, a u Zadar su se vratili okrunjeni sa čak pet nagrada!

Predstavi “Caffe Kraljevstvo” pripala je nagrada za najbolju predstavu u cjelini, nagrada za najbolju režiju - Vanja Jovanović, najbolju scenografiju – Vanja Jovanović, najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu – Irena Bausović Tomljanović i nagrada za najbolje glumačko ostvarenje za mušku ulogu - Dominik Karakašić.

Predstava “Caffe Kraljevstvo” premijerno je izvedena u prosincu 2020. godine, prema autorskom tekstu Vanje Jovanovića i Patrika Gregureca. U predstavi igraju Dominik Karakašić i Irena Bausović Tomljanović, koji odlično kombiniraju dramsku glumu i teatar predmeta - priopćili su iz Kazališta lutaka Zadar.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.