Hrvatski radio

Radio Zadar

Crkve u staroj jezgri grada Zadra - otete zaboravu

24.11.2016.

09:19

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Arheološkom muzeju Zadar danas u 10 sati otvara se izložba Crkve u staroj jezgri grada Zadra - otete zaboravu.Izložba kao rezultat istraživačkog projekta predstavlja 8 crkava koje su se nalazile u staroj jezgri Zadra, a danas su u potpunosti nestale

Učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. i studenti Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru, uz proučavanje dostupne literature, definirali su točan položaj građevina na karti današnjeg grada, okolnosti njihovog nastanka, izgled, zanimljive crtice iz vremena postojanja kao i razloge koji su doveli do njihova nestanka i pada u zaborav. Izložbu prati i popratni katalog. 

Projekt uključuje i interakciju učenika i studenata s publikom u vidu izlaganja plakata pokraj izvornog položaja nestalih crkava. Nakon otvorenja  izložbe pa do 13:00 sati  učenici i studenti  stajat će pored plakata koji će biti postavljeni pokraj izvornog položaja nestalih crkava i prezentirati zainteresiranim prolaznicima zanimljivosti o nestalim crkvama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.