Hrvatski radio

Radio Zadar

Dan otvorenih vrata MAS-a: radionice, izložba, koncert

16.08.2019.

08:29

Autor: Radio Zadar

Dan otvorenih vrata MAS-a: radionice, izložba, koncert

Dan otvorenih vrata MAS-a: radionice, izložba, koncert

Foto: - / -

Muzej antičkog stakla u Zadru organizira danas Dan otvorenih vrata. Od 9 do 21 sat slobodan je ulaz za posjetitelje, a od 9 do 14 održat će se radionice puhanja stakla i izrade staklenih predmeta na plameniku. U 20 sati otvara se izložba „Modeliranje svjetlom" akademskog kipara, Petra Dolića.

Izložba „Modeliranje svjetlom“ akademskog kipara Petra Dolića donosi sasvim novu tehniku u umjetničkoj obradi stakla a to je brušenje stakla, hladna obrada stakla s pravim kiparskim pristupom. Petar Dolić kiparskim tehnikama obrađuje ohlađenu staklenu masu, klešući i brušeći apstraktne forme uglavnom nadahnute prirodnim oblicima. U Muzeju antičkog stakla u Zadru Petar Dolić bi predstavio svoj novi, do sada neizlagani ciklus portreta likovnih umjetnika, odnosno portreta likovnih umjetnika i njihovih djela sažetih u jednu cjelinu. Kako je sam kipar naglasio, staklo kao materijal omogućuje mu novi pristup portretiranju, odnosno uz kiparski jezik pojavljuje se slikarski prostor igre svijetla i sjene koji se prožima kroz cijeli ciklus radova. 

Dan otvorenih vrata završava u 20,30 koncertom Combo Blues Banda.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.