Hrvatski radio

Radio Zadar

"Divljaci" u Kino Zoni uz redatelja Darija Lonjka i glumca Alena Liverića

09.07.2022.

10:16

Autor: Radio Zadar

Film "Divljaci" gostuje u Kino Zoni

Film "Divljaci" gostuje u Kino Zoni

Foto: Kino Zona / -

Mini ciklus ovomjesečnih gostovanja u Kino Zoni, kojeg je otvorio talijanski autor Francesco Clerici, nastavlja se u nedjelju 10. srpnja kad nam povodom projekcije domaće akcijske komedije Divljaci u goste stižu redatelj i scenarist Dario Lonjak i glumac Alen Liverić.

Poneseni atmosferom Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. i trijumfom hrvatske reprezentacije, Zolja, Jasmin i Mali opljačkaju benzinsku postaju kako bi skupili novac za put u Moskvu na finale. Pljačka pođe po krivu, a tijekom bijega završe u Bosni i zalutaju u kamp za obuku islamističkih terorista.


Ideja za ovu suludo urnebesnu premisu nastala je u glavama samog autora filma, Daria Lonjka i njegovog učestalog poslovnog partnera, poznatog novinara, pisca, scenariste i producenta Velimira Grgića koji su je na kraju uz pomoć koscenariste Ive Balenovića pretočili u scenarij.


U glavnim ulogama nastupaju Alen Liverić, Branko Janković, Borko Perić i Dejan Aćimović, a zapaženu epizodu bilježi i Slavko Sobin. Nakon projekcije filma slijedi razgovor s redateljem i glavnim glumcom koji će publici otkriti koliko dugo je prošlo od začetka ideje do same realizacije, na kakve su sve poteškoće naišli tijekom snimanja i može li hrvatska kinematografija raditi kvalitetne žanrovske filmove ili je isključivo predodređena za drame?


Ciklus gostovanja u ljetnoj Kino Zoni

Ciklus gostovanja u ljetnoj Kino Zoni

Foto: Kino Zona / -

Projekcija filma "Divljaci" na rasporedu je u nedjelju 10. srpnja, a ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20 sati. 


*Ulaznice se također mogu rezervirati i porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.