Hrvatski radio

Radio Zadar

Djevojke koje sanjaju more

04.08.2015.

14:04

Autor: A. Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na zadarskim Kolovarima počelo je snimanje talijanskog dokumentarnog filma . Dvanaest osamdesetogodišnjih 'djevojaka' odluče prkositi reumatizmu, kako bi prvi put otišle na more i 'zatoćale' noge u Hrvatskoj.

DJEVOJKE KOJE SANJAJU MORE

Zamislite da imate osamdeset godina, da živite u Italiji u nekom zabačenom planinskom selu i da niste nikad bili na moru. Biste li to plavo prostranstvo o kojem su pjevali pjesnici i koje život znači htjeli vidjeti po svaku cijenu?

Upravo to je priča koju talijanska redateljica Katia Bernardi snima u Zadarskoj županiji, a prva klapa ovog dokumentarca pala je na poznatoj zadarskoj plaži na Kolovarima.

                "Dvanaest osamdesetogodišnjih 'djevojaka' odluče prkositi reumatizmu, strahovima, gospodarskoj krizi kako bi prvi put otišle na more i 'zatoćale' noge u Hrvatskoj i to baš na Kolovarima. Štoviše, ove smjele žene spremne su i pozirati za kalendar", otkriva nam tek pokoji detalj još jednog filmskog projekta u Zadru Ivana Zrilić iz zadarskog Filmskog ureda.

Snimanje će trajati više dana na lokacijama u Zadru i Kukljici.Redateljica: Katia Bernardi
Talijanski producent (Eie Film): Davide Francesco Valentini
Hrvatski manjinski koproducent (Restart): Vanja Jambrović, Tibor Keser

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.