Hrvatski radio

Radio Zadar

''Dragi drugovi'' Končalovskog, večeras u Kino zoni

24.10.2021.

15:16

Autor: rzd

''Dragi drugovi'' Končalovskog, večeras u Kino zoni

''Dragi drugovi'' Končalovskog, večeras u Kino zoni

Foto: - / -

U Kino Zoni večeras nagrađivana drama ruskog redatelja Andreja Končalovskog . Film je osvojio posebnu nagradu žirija na festivalu u Veneciji i nagradu za najboljeg redatelja na festivalu u Chicagu. Projekcija je u Koncertnoj dvorani Kneževe palače od 19:00 sati.

Ovu nedjelju obavezno rezervirajte za Kino Zonu jer nam stiže višestruko nagrađivana povijesna drama legendarnog ruskog redatelja Andreja Končalovskog, ‘’Dragi drugovi’’.

Novočerkask, Sovjetski Savez, 1962. godine. Ljudmila je članica Partije i odana komunistica koja se tijekom Drugog svjetskog rata borila za staljinističku ideologiju. Sigurna u to da će njezin posao kreirati komunističko društvo, ova žena prezire bilo kakav anti-sovjetski sentiment.

Međutim, tijekom štrajka u jednoj lokalnoj tvornici, Ljudmila svjedoči ubojstvu nekolicine radnika, a sve pod naredbom vlasti koja na sve načine pokušava ugušiti radničke štrajkove diljem SSSR-a. Nakon krvoprolića, kada svjedoci pobjegnu s trga, Ljudmila shvaća da je njezina kćerka nestala. Unatoč blokadi grada, masovnim uhićenjima i pokušajima vlasti da zataškaju masakr, Ljudmila traži nestalu kćeru. Premda ne zna kako će njezina potraga završiti, Ljudmila shvaća da se njezin život u potpunosti promijenio.

Potresna drama koja na upečatjiv način pripovjeda o događajima koji su dugo vremena bili prekriveni velom tajne osvojila je brojna priznanja od kojih prvenstveno valja izdvojiti posebnu nagradu žirija na festivalu u Veneciji, odnosno, nagradu za najboljeg redatelja na festivalu u Chicagu.

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) od 19:00 h.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.