Hrvatski radio

Radio Zadar

Drugi dan Monoplaya - festivala suvremenog plesa

31.08.2016.

09:56

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večerašnji program drugog dana festivala suvremenog plesa Monoplay, počet će u 20 sati, a predstavit će se svojim kraćim radovima, studenti Plesnog odsjeka Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba.

Na taj način se produbljuje suradnja s jedinom plesnom akademijom u Hrvatskoj, a također je i namjera organizatora pružanje platforme mladim umjetnicima da se njihovi radovi prezentiraju široj publici na međunarodno priznatom festivalu suvremenog plesa.

Nakon njih, u 21:30 jedan od naših najboljih plesnih umjetnika, Matija Ferlin, izvesti će svoj autorski solo Sad sam lucky. Ferlin u svom istraživačkom procesu nalazi ishodište u poeziji, životu i radu slovenskog pjesnika Srećka Kosovela, prolazeći kroz impresionizam, simbolizam, ekspresionizam i konstruktivizam. Fizički napada jezik u pokušaju da mu pronađe idealnu formu. Ferlin ulazi u radikalni emocionalni dijalog s jedinstvenim autorom, prepoznajući njegov život i djelo kao paradigmu bilo koje vrste umjetničkog života i rada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.