Hrvatski radio

Radio Zadar

Državni arhiv Zadar u zanimljivom projektu

05.03.2021.

12:37

Autor: RZD

Državni arhiv Zadar u zanimljivom projektu

Državni arhiv Zadar u zanimljivom projektu

Foto: - / -

Vjesnik dalmatinskih arhiva je zamišljen kao godišnji časopis i u njegovom uređivanju će se arhivi ciklički izmjenjivati. Uređivanje prvog broja obavio je Državni arhiv u Šibeniku i na tome im čestitamo - poručuju iz Državnog arhiva uz Zadru uz objavu:

Vođeni željom da arhivskoj zajednici, a i srodnim strukama omogućimo objavljivanje znanstvenih i stručnih priloga koji će biti usmjereni na područje Dalmacije, četiri južnohrvatska arhiva (Državni arhivi u Dubrovniku, Splitu, Šibeniku i Zadru) su se udružila u zajedničkom projektu čiji je rezultat danas ugledao svjetlo dana. Vjesnik dalmatinskih arhiva je zamišljen kao godišnji časopis i u njegovom uređivanju će se arhivi ciklički izmjenjivati. Uređivanje prvog broja obavio je Državni arhiv u Šibeniku i na tome im čestitamo.
promocija i distribucija po ustanovama i institucijama krenut će krajem ožujka, a vrlo skoro će i njegova elektronska verzija biti dostupna na HRČKU. Prvi broj sadrži 10 znanstvenih i stručnih radova uz nekoliko prikaza i recenzija. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane za suradnju na drugom broju našeg Vjesnika kada izvršno uredništvo preuzima Državni arhiv u Zadru. Službeni poziv i upute možete pronaći na našoj web stranici www.dazd.hr. - objavio je Državni arhiv u Zadru na svojoj Facebook stranici. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.