Hrvatski radio

Radio Zadar

Dva programa za Noć kazališta u HNK Zadar

17.11.2022.

09:13

Autor: Radio Zadar

Predstavljanje knjige

Predstavljanje knjige

Foto: HNK Zadar / Radio Zadar

14. manifestacija Noć kazališta, koju organizira Narodno sveučilište Dubrava, održat će se u subotu, 19. studenoga 2022. godine. Noć kazališta je manifestacija koja prikazuje snagu i moć izvedbenih umjetnosti i bogatstvo kazališne djelatnosti u zemlji i na međunarodnom planu. Tijekom manifestacije, kazališta postaju glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike. Manifestacija se pod nazivom European Theatre Night održava u nizu drugih europskih zemalja.

U ovogodišnjoj Noći kazališta HNK Zadar sudjeluje s dva programa.

U 18 sati u Maloj dvorani HNK Zadar održat će se predstavljanje knjige Živka Nižića, A di smo sad, moja Stoše. Nakladnik je HNK Zadar.

Knjigu će predstaviti:

Renato Švorinić, ravnatelj HNK Zadar

prof. dr. sc. Nedjeljka Balić-Nižić, urednica knjige

izv. prof. dr. sc. Andrijana Jusup Magazin, recenzentica

doc. dr. sc. Ana Bukvić

i autor Živko Nižić

Moderatorica predstavljanja: Žana Bumber, glumica HNK Zadar


U 20 sati u Velikoj dvorani HNK Zadar ne propustite pogledati predstavu HNK Zadar, A DI SMO SAD, MOJA STOŠE nastalu prema tekstu Živka Nižića i u režiji Zorana Mužića.

Ulaznice [web.facebook.com] po simboličnoj cijeni od 10,00 KN / 1,33 € možete kupiti na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati i na dan predstave od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

Igraju: Jasna Ančić, Davor Jureško i Žana Bumber.

Scenografiju potpisuje John Čolak, kostimografiju Marija Šarić Ban, a glazbu Ivan Ivić. Glumci u video projekciji u predstavi su Venci Jurin, Mimi Zadarski i Žana Bumber.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.