Hrvatski radio

Radio Zadar

Dvije rasprodane predstave kazališne udruge "Igrajmo se" za dobar početak godine

12.02.2022.

13:11

Autor: Maja Milin

Igrajmo se - "Kako se zove predstava"

Igrajmo se - "Kako se zove predstava"

Foto: Facebook Igrajmo se / -

Kazališna udruga „Igrajmo se” devetnaest godina djecu i mlade uvodi u svijet kazališta, glume i zajedništva. Unatoč preprekama i činjenici da do danas nemaju svoj prostor za rad, vođeni optimizmom Matije Šango Šimurina s jednakim entuzijazmom nastavljaju s probama i predstavama u 2022. godini.

Matija Šango Šimurina, Ana Šarić i Maja Milin u studiju Radio Zadra

Matija Šango Šimurina, Ana Šarić i Maja Milin u studiju Radio Zadra

Foto: Maja Milin / -

Pandemijsko vrijeme posebno je teško palo mladima, ponajprije zbog nedostatka druženja u školskim klupama a onda i u kazališnoj udruzi. Ipak, zadovoljni su i zahvalni što su uspjeli realizirati dvije predstave u prošloj godini: "IRL", autorice Ane Šarić te "Kako se zove predstava", autorice Matije Šango Šimurina.Na veliko zadovoljstvo polaznika, njihovih prijatelja i obitelji, ali i publike zainteresirane za rad kazališne udruge „Igrajmo se”, prošlogodišnja predstava „Kako se zove predstava” dobila je svoje prve izvedbe u Kazalištu lutaka Zadar koje je u dva termina 11. veljače bilo rasprodano.Gostujući u programu Radio Zadra, Matija Šango Šimurina i Ana Šarić nisu krile oduševljenje uspjehom njihove nove predstave, koju će vrlo uskoro imati prilike vidjeti i mladi u Tuzli.- Pozvani smo na 18. Dane mladih Tuzle koji obiluju predstavama i kazališnim sadržajima za mlade kroz mjesec ožujak. Mi smo jedini međunarodni gosti, a naši domaćini su prošle godine osvojili Nagradu hrvatskog centra za dramski odgoj. Zahvaljujemo se uredu gradonačelnika Zadra i gospođi Aniti Gržan Martinović koji su podržali ovu nenadanu priču i držimo da je ovo početak divne suradnje s kolegama iz Tuzle jer Pozorište mladih u Tuzli i Udruga mladih u Tuzli služe za primjer kako se stvari rade. Zato se nadam da će i zadarska publika imati prilike vidjeti njihove predstave, istaknula je Šango Šimurina.Igrajmo se - "Kako se zove predstava"

Igrajmo se - "Kako se zove predstava"

Foto: Facebook Igrajmo se / -

U organizaciji udruge Igrajmo se, kroz ožujak i travanj će se u Zadru odvijati edukativne vikend radionice za odrasle.- Naši kolege iz zagrebačkog dramskog studija Tirena održat će ciklus radionica koje su namijenjene prvenstveno ljudima koji rade s djecom, bilo da je riječ o roditeljima, učiteljima, profesorima, odgojiteljima. Mislim da je izuzetno važno educirati se i poboljšati tehnike prenošenja znanja djeci i mladima. Matija i ja smo profesorice hrvatskog jezika i vjerujte dramske vještine nam puno pomažu u radu s mladima, kad je u pitanju vještina pripovjedanja ili lektirni sadržaj, pojasnila je Ana Šarić uz napomenu kako će prva radionica na temu „Storytellinga” biti održana 5. ožujka u dvorani Pomorske škole. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem Facebook stranica Udruge.Paralelno s pripremom za prve izvedbe, gostovanjem i radionicama, udruga "Igrajmo se" započela je rad na novoj predstavi "Zabranjeno mlađima od 15" čija je premijera zakazana za 20. svibnja u HNK Zadar. Kako doznajemo od voditeljica udruge, u predstavi će sudjelovati svi polaznici, različitih uzrasta, a pozabavit će se pitanjima koja su djeci važna i sagledati ih iz njihova ugla. 

Igrajmo se - Kako se zove predstava

Igrajmo se - Kako se zove predstava

Foto: Facebook Igrajmo se / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.