Hrvatski radio

Radio Zadar

"Edukacijska jutra" u Kazalištu lutaka Zadar

17.03.2016.

10:20

Autor: HRT centar Zadar / Grad Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Već četvrtu godinu za redom, Grad Zadar suorganizator je obrazovnog program za djecu i mlade nazvanog Edukacijska jutra. Program obuhvaća projekciju filma Belle i Sébastiente i predavanje gosp. Branka Lustiga.

Cilj ovoga programa, namijenjenog učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola te prvih razreda srednjih škola, je približiti mladima tragediju holokausta na njima razumljiv način te prenijeti osnovne ideje Festivala: promicanje tolerancije, čovjekoljublja i prihvaćanja različitosti.

Program obuhvaća projekciju filma Belle i Sébastiente predavanje gosp. Branka Lustiga, predsjednika Festivala tolerancije, dvostrukog dobitnika nagrade Oscar za filmove Schindlerova lista i Gladijator te čovjeka koji je preživio holokaust. Nakon  predavanja predviđena je diskusija s učenicima.

Program Edukacijska jutra održat će se u petak, 18. ožujka 2016. god. u 12 sati u Kazalištu lutaka Zadar, a prije početka programa, u 11 sati bit će održana konferencija za medije na kojoj će govoriti gosp. Branko Lustig zajedno s predstavnicima Grada Zadra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.