Hrvatski radio

Radio Zadar

Festival stripa u Gradskoj knjižnici

09.05.2019.

11:06

Autor: Radio Zadar

Festival stripa u Gradskoj knjižnici

Festival stripa u Gradskoj knjižnici

Foto: - / -

Otvorenjem izložbe strip tabli jednog od najvećih strip crtača kojeg je Hrvatska ikad imala, Edvina Biukovića - Eddya u zadarskoj Gradskoj knjižnici počeo je 4. Festival stripa - "Zbirka 74". Od 16 sati na programu je radionica odnosno škola crtanja i stvaranja stripa.

Knjižničar Darko Blažević istaknuo je važnost održavanja Festivala stripa: Svaki od gostiju ostavlja neki svoj pečat, ima neki svoj specifičan odnos prema stripu, strip umjetnosti, crtanju, što je uvijek zanimljivo našim korisnicima, a s obzirom da imamo vrlo kvalitetnu strukturu čitača koji vole i čitaju strip, uvijek je interes bio velik. Naša je težnja i želja da preko ovog festivala promoviramo strip kao umjetnost.

Festival stripa nastavlja se sutra u ogranku „Aleksandar Stipčević“ u Arbanasima, gdje će se održati Susret sa strip-autorima Tihomirom Tikulinom Ticom, Franom Petruša i Ivom Svorcina. U Gradskoj knjižnici Zadar u 11 sati na rasporedu je crtanje stripa u dvorištu Knjižnice, a u 16 sati Škola stripa, radionica koju će voditi Tihomir Tikulin Tico i Ivo Svorcina.

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.