Hrvatski radio

Radio Zadar

Ghost Song za kraj listopadskog programa

28.10.2022.

07:41

Autor: Radio Zadar

Film Ghost Song u Kino zoni

Film Ghost Song u Kino zoni

Foto: - / -

U subotu u Kino zoni projekcija filma Ghost Song u sklopu manifestacije Rendez-vous au cinéma u Polivalentnoj dvorani Providurove palače s početkom od 20h. 

Za kraj listopadskog programa u Kino Zoni, a ujedno i manifestacije Rendez-vous au cinéma, u subotu 29. listopada moći ćete pogledati hvaljeni dokumentarac ''Ghost Song'', svojevrsni portret teksaške metropole Houstona ispričan kroz vizuru potpuno oprečnih likova.


Uoči uragana Harvey, OMB Bloodbath, učenica i prijateljica Georgea Floyda i reperica rođena u Third Wardu, gdje pretežno živi afroamerička zajednica, pokapa prijatelja Kennyja Loua. Will potječe iz bogate četvrti, no luta ulicama i bori se s ovisnosti i obiteljskim demonima. Likovi dijele isti grad, no putevi im se gotovo nikad ne susreću. Žive u dva svijeta dramatično odvojena jedan od drugoga. No ipak dijele isto nebo i istu glazbu – žive za glazbu i zahvaljujući njoj pokazuju se u najboljem svjetlu.


Režiju i scenarij filma potpisuje Parižanin Nicolas Peduzzi, autor nekoliko kratkometražnih filmova i nagrađivanog dokumentarca ''Južnjačka ljepota'' (2017.), a valja istaknuti i kako se sa svojim posljednjim autorskim djelom našao među kandidatima festivala u Cannesu u sekciji Queer Palm.

''Ghost Song'' je na rasporedu u subotu 29. listopada u Polivalentnoj dvorani Providurove palače s početkom od 20h.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici