Hrvatski radio

Radio Zadar

Glavni dani paškog karnevala

24.07.2015.

10:45

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Petak i subota glavni su dani 56. Paškog ljetnog karnevala. Vesela maškarana povorka krenut će u petak u 20 i 30 sati ispred hotela Pagus u Pagu i već u 21:00 sat na Trgu Petra Krešimira preuzeti vlast.

Gradom će zavladati pravo karnevalsko „ludilo“.  Moštvo zanimljivih ljetnih maski, vrućeg plesa, zabave, dobre hrane, brojnih nagrada i jedinstveno paško kolo, u kojem uživaju gosti iz svih zemalja svijeta, ono je što paški karneval čini posebnim.

Spaljivanje odnosno „važiganje“ Marka s kojim iz grada odlazi sve zlo i posljednje ovoljetno kolo, koje prolazi kroz cijelu staru gradsku jezgru, prizor je za pamćenje zbog kojeg se isplati potegnuti do Paga.  Sve to obilježit će veličanstveni vatromet i koncert Klape Sol iz Paga.

Nakon nekoliko dana brzog karnevalskog ritma Pažani i njihovi gosti opustit će se uz koncert ovogodišnjeg pobjednika Splitskog festivala, pjevača  Petra Graše. Koncert Petra Graše biti će  u nedjelju 26. srpnja u 21:30 na glavnom gradskom trgu. Organizatori Paškog ljetnog karnevala su Centar za kulturu i informacije Pag i Turistička zajednica Grada Paga, a pokrovitelj je Grad Pag.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.